Pakistanul interzice aplicaţiile de dating pe motiv că ar poseda conţinut „imoral”

  • Pakistanul a blocat accesul la mai multe aplicaţii de întâlniri, printre care Tinder şi Grindr
  • Autorităţile vor să restricţioneze conţinutul „imoral” şi „indecent”
  • Relaţiile extraconjugale şi homosexualitatea încalcă legile ţării
231 afișări
Imaginea articolului Pakistanul interzice aplicaţiile de dating pe motiv că ar poseda conţinut „imoral”

Sursa foto: profimedia

Pakistanul este al doilea cel mai mare stat majoritar musulman din lume. Ţara a blocat mai multe aplicaţii de întâlniri, inclusiv Tinder şi Grindr, în încercarea de a restricţiona conţinutul „imoral” şi „indecent”. Relaţiile extraconjugale şi homosexualitatea încalcă legile ţării.

Autoritatea de telecomunicaţii din Pakistan (PTA) a declarat că a emis notificări către conducerea Tinder, Grindr, Tagged, Skout şi SayHi, în vederea eliminării serviciilor de întâlniri de pe aceste platforme. Notificările au fost trimise „ţinând cont de efectele negative ale fluxului de conţinut imoral / indecent”, potrivit PTA, dar companiile nu au răspuns în termenul prevăzut de legile locale.

Organismul de reglementare a cerut YouTube să blocheze toate videoclipurile care erau considerate „inacceptabile” în ţară. În trecut, aplicaţia video TikTok şi aplicaţia de streaming live Bigo Live au fost, de asemenea, taxate pentru conţinut explicit.

Activiştii pentru drepturile omului sunt îngrijoraţi că astfel de reglementări vor spori controlul guvernamental asupra mass-media şi vor înăspri cenzura, relatează Deutsche Welle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici