Palatul Cotroceni, iluminat în culoarea roz pentru a marca Ziua luptei împotriva cancerului de sân

Palatul Cotroceni va fi iluminat, duminică, începând cu ora 20,00, în culoarea roz, pentru a marca Ziua luptei împotriva cancerului de sân, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

202 afișări
Imaginea articolului Palatul Cotroceni, iluminat în culoarea roz pentru a marca Ziua luptei împotriva cancerului de sân

Palatul Cotroceni, iluminat în culoarea roz pentru a marca Ziua luptei împotriva cancerului de sân

"La data de 1 octombrie este marcată Ziua luptei împotriva cancerului de sân. Cu această ocazie, la fel ca anul trecut, Palatul Cotroceni va fi iluminat duminică, începând cu ora 20:00, în culoarea roz. Scopul este acela de conştientizare şi sensibilizare asupra importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la sân, iar acţiunea se încadrează într-un demers mai larg asumat de către Administraţia Prezidenţială, acela de promovare a prevenţiei şi educaţiei pentru sănătate", se arată în comunicatul de presă.

Iluminarea în roz a Palatului Cotroceni este şi un gest de solidaritate şi empatie cu femeile care s-au confruntat sau se confruntă cu această afecţiune.

"Din nefericire, statisticile pun în lumină o situaţie alarmantă a ţării noastre. Cele mai recente date ne arată că în anul 2016 au fost luate în evidenţa cabinetelor de oncologie aproximativ 6500 de cazuri noi, numărul total de femei rămase în evidenţă depăşind 65.000", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici