Palatul Cotroceni Palatul Victoria şi Casa Poporului, în întuneric pentru a marca „Ora Pământului”

Palatul Cotroceni şi Parlamentul vor stinge simbolic lumina, sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, pentru a marca participarea la campania „Ora Pământului”, cel mai mare eveniment menit să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii.

350 afișări
Imaginea articolului Palatul Cotroceni Palatul Victoria şi Casa Poporului, în întuneric pentru a marca „Ora Pământului”

Palatul Cotroceni şi Casa Poporului, în întuneric, sâmbătă, pentru a marca „Ora Pământului”

Astfel, Administraţia Prezidenţială a anunţat că se alătură pentru al cincilea an consecutiv, campaniei „Earth Hour” - Ora Pământului, în acest sens iluminatul Palatului Cotroceni fiind înrerupt, sâmbătă seara, timp de o oră.

De asemenea, Camera Deputaţilor va fi, şi anul acesta, partener al organizaţiei internaţionale „World Wide Fund for Nature” sprijinind cea mai mare acţiune voluntară de mediu, „Earth Hour – Ora Pământului în România”. Pentru marcarea evenimentului, iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, potrivit unui anunţ pe site-ul instituţiei.

Conform sursei citate, instituţia sprijină şi participă la acest eveniment chiar de la prima ediţie a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanţa acţiunilor responsabile şi a proiectelor benefice pentru mediu şi cetăţeni.

Palatul Victoria va stinge sâmbătă luminile, pentru a marca „Ora Pământului”

Guvernul a anunţat că luminile vor fi stinse la Palatul Victoria, sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, instituţia alăturându-se astfel altor organizaţii care participă la campania „Ora Pământului”, de conştientizare a efectelor schimbărilor climatice.

„Marcarea Orei Pământului face parte din campania de conştientizare a efectelor pe care utilizarea energiei electrice o are asupra mediului şi, totodată, de responsabilizare a tuturor pentru respectarea angajamentelor împotriva încălzirii climei”, transmite Executivul, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Ora Pământului 2019

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când două milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.

În 2008, „Ora Pământului” a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume. Din 2011, evenimentul a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Peste 180 de ţări şi teritorii se reunesc, în 2019, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii şi guverne să acţioneze pentru a stopa declinul biodiversităţii, menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici