Pandele, huiduit de simpatizanţii lui Vanghelie; Iliescu, de partea lui Pandele - VIDEO

Florentin Pandele, a fost huiduit de o parte din participanţii la congresul PSD în timp ce încerca să explice că a fost suspendat împotriva prevederilor Statutului partidului, iar Ion Iliescu a declarat, apoi, că primarul oraşului Voluntari are dreptate.

76 afișări
Imaginea articolului Pandele, huiduit de simpatizanţii lui Vanghelie; Iliescu, de partea lui Pandele - VIDEO

Pandele, huiduit de simpatizanţii lui Vanghelie; Iliescu, de partea lui Pandele (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"PSD nu stă numai în reprezentanţii lui Marian Vanghelie. Domnule preşedinte Ion Iliescu, vreau să vă informez că am fost suspendat fără a se respecta Statutul. În Statut scrie că suspendarea se face de către organizaţia unde ai fost înscris. Eu sunt membru al organizaţiei PSD Voluntari-Pipera. Am fost suspendat de către Marian Vanghelie într-una din zilele după ce m-am ridicat la CN şi am luat atitudine împotriva politicii pe care o face Marian Vanghelie", a spus Florentin Pandele.

El a acuzat faptul că şase colegi din BPN au fost chemaţi şi au votat la comanda lui Marian Vanghelie suspendarea sa din funcţie.

"Ca să mă puteţi suspenda , trebuie să modificaţi statutul sau delegaţii să voteze ca din momentul de faţă să fie suspendat orice coleg din partd care are altă opinie. Faptul că dacă ai o altă atitudine, o altă părere în afara celei a lui Vanghelie sau Mircea Geoană, nu rămâne decât să fii dat afară", a mai spus Pandele.

Pandele a mai declarat că astăzi a primit ecuson de invitat pentru că Vanghelie şi-a adus din Ilfov şi Giurgiu mai multe persoane care astăzi votează fără să respecte constituţia partidului, statutul.

"Este un aranjanment şi dacă veţi valida noua conducere a partidului, încălcând statutul, înseamnă că congresul de astăzi nu este unul statutar, ci este o nuntă", a mai spus primarul din Voluntari.

El a făcut apel la Ion Iliescu şi la Adrian Năstase să nu permită acest lucru, pentru că altfel înseamnă că trebuie organizat un nou congres în câteva luni.

Video Ştirileprotv.ro

Iliescu: Suspendarea lui Pandele a fost nestatutară

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu s-a exprimat, sâmbătă, la Congresul partidului, în favoarea lui lui Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, arătând că s-a procedat nestatutar prin suspendarea acestuia din partid.

"Pe fond, cred că domnul Pandele are dreptate", a spus Iliescu, menţionând că a fost sunat după Consiliul Naţional al PSD de unii membri ai organizaţiei Ilfov, care au aflat că Pandele fusese suspendat.

Ion Iliescu a preciat că nu se putea lua o decizie în legătură cu suspendarea unui membru al Consiliului Naţional.

"Mi se pare că s-a procedat nestatutar. Congresul să anuleze această decizie. Nu am discutat în Consiliul Naţional despre suspenadrea lui Pandele" , a opinat Iliescu.

El a făcut apel la participanţii la Congres ca această manifestare să aibă loc "într-un cadru organizat" şi nu de "miting".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici