"Pandemia nu s-a terminat". Ce spune Klaus Iohannis despre implementarea unor noi restricţii pentru cei nevaccinaţi

Pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare, a spus, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat despre eventuale noi restricţii pentru românii care nu s-au vaccinat.

6644 afișări
Imaginea articolului "Pandemia nu s-a terminat". Ce spune Klaus Iohannis despre implementarea unor noi restricţii pentru cei nevaccinaţi

"Pandemia nu s-a terminat". Ce spune Kalus Iohannis despre implementarea unor noi restricţii pentru cei nevaccinaţi

Întrebat de jurnalişti, miercuri, dacă susţine introducerea unor noi restricţii pentru nevaccinaţi, Iohannis a spus că este foarte important ca specialiştii să lucreze la conştientizare.

„Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înţeleg. Aşa este şi cu vaccinarea. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătăţim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat. De asta, de fiecare dată când fac declaraţii spun românilor să se vaccineze. Este foarte foarte important ca să prevenim un nou val, ca să prevenim răspândirea acestui virus. Însă interdicţii neexplicate, în această etapă, după părerea mea, nu ne duc foarte departe şi chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricţii pentru persoane nevaccinate în locurile neesenţiale, restaurante, cinematografe şi aşa mai departe, asta nu rezolvă problema. Rezolvă doar probleme punctuale”, a spus Iohannis.

Preşedintele a spus problema se rezolvă prin vaccinarea în masă.

Iohannis a mai spus că România este deja în al doilea an de pandemie şi nu va accepta „măsuri care duc la discriminări”.

„Nu putem să învingem pandemia prin discriminare. Noi putem să învingem pandemia prin vaccinare. Este destul de simplu de spus, este mai complicat de realizat, însă, repet: vaccinul este disponibil la liber de câteva luni de zile deja şi oamenii trebuie să înţeleagă că noi am ajuns aici în faza în care avem puţine cazuri şi datorită vaccinării şi dacă vrem să rămână aşa, atunci vor trebui mult mai mulţi români să meargă să se vaccineze”, a mai spus preşedintele.

În situaţie contrară, spune preşedintele, este evident că vom avea valul patru, aşa cum a apărut deja în ţările din vestul Europei, un val care „se întinde între cei nevaccinaţi”.

Iohannis a precizat că şi persoanele vaccinate pot face boala, însă nu cu simptome grele şi sunt foarte rare cazurile în care care persoanele vaccinate ajung la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici