Panouri de afişaj şi corturi USR-PLUS din Capitală, vandalizate. Alianţa anunţă plângeri penale: Noi avem voluntari, ei au cuţitari | VIDEO

Deputatul USR Cătălin Drulă şi candidatul PLUS la europarlamentare Liviu Iolu au arătat, într-un video postat pe Facebook, că afişele Alianţei au fost vandalizate, fiind tăiate cu un cuţit. Aceştia anunţă că vor depune plângeri penale pentru a fi descoperiţi vinovaţii.

618 afișări
Imaginea articolului Panouri de afişaj şi corturi USR-PLUS din Capitală, vandalizate. Alianţa anunţă plângeri penale: Noi avem voluntari, ei au cuţitari | VIDEO

Panouri de afişaj şi corturi USR-PLUS din Bucureşti, vandalizate. Alianţa anunţă plângeri penale | VIDEO

„«Vrem o Românie fără penali şi fără hoţie». Acesta este mesajul care i-a scos din minţi şi noaptea trecută ca hoţii în Bucureşti ne-au distrus zeci de corturi, afişajele Alianţei 2020 USR-PLUS, pentru că asta ştiu să facă, pentru că sunt nişte hoţi şi nişte mafioţi. Vestea bună este că noi nu ne intimidăm. Noi punem corturi, ei le taie. Ei au Poşta Română la degetul mic. Nouă, Poşta Română ne-a refuzat pe motive inventate trimiterile, dar vestea bună e că noi nu ne lăsăm intimidaţi sub nicio formă. Noi avem voluntari, ei au cuţitari, asta e diferenţa”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit filmării postate pe reţeaua de socializare.

Liviu Iolu, candidat PLUS pe lista Alianţei pentru alegerile europarlamentare, a afirmat că membrii formaţiunii politice lucrează la plângeri penale care vor fi depuse pentru ca cei vinovaţi de vandalism să fie descoperiţi.

„Sper să nu fie un început de campanie violentă, pentru că aşa pare, o acţiune coordonată de vandalizare şi distrugere a corturilor Alianţei în Bucureşti. (...) Vom depune plângeri penale. În acest moment, colegii noştri lucrează chiar la depunerea plângerilor penale, pentru a găsi vinovaţii. Şi sperăm să nu fie din partidele concurente, pentru că dacă cei care au vandalizat aceste corturi fac parte din partidele competitoare, în acel moment este clar că va fi o campanie electorală groaznică, violentă şi o campanie electorală în care noi nu ne vom putea apărat şansele decât împreună cu toţi voluntarii, susţinătorii noştri şi cu toţi membrii de partid.

Unul din corturile vandalizate a fost prezentat într-un video de pe Facebook, acesta fiind situat pe bulevardul Mircea Eliade din Capitală, în apropierea parcului Herăstrău.

Lista Alianţei USR-PLUS numără în total 43 de candidaţi. Pe primul loc la alegerile europene este fostul premier Dacian Cioloş.

Configuraţia celor înscrişi în competiţia pentru un mandat în Parlamentul European este următoarea: 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00. Alegerile pentru PE au loc pe 26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici