Parlamentar PNL, despre datoria plătită cu fonduri UE: Colegii mei din PE vor cere verificarea procedurilor

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, pentru MEDIAFAX, că europarlamentarii PNL vor cere în PE o verificare a felului în care au fost respectate procedurile cu privire la împrumuturile BEI şi BERD plătite cu fonduri europene, precizând că e bine că acţiunea a fost confirmată de Eugen Teodorovici.

446 afișări
Imaginea articolului Parlamentar PNL, despre datoria plătită cu fonduri UE: Colegii mei din PE vor cere verificarea procedurilor

Parlamentar PNL,despre datoria plătită cu fonduri UE: Colegii mei din PE vor cere verificarea procedurilor

"E bine că a confirmat ministrul de Finanţe. Restul detaliilor le vom afla după ce colegii mei din Parlamentul European vor cere o verificare a modului în care au fost respectate procedurile. Şi Grecia părea că a respectat procedurile, iar pe urmă s-a descoperit că au minţit. Şi aici mă aştept să aflăm că deficitul bugetar a fost cosmetizat prin transferul plăţii tranşelor către Uniunea Europeană de 1,2 miliarde euro în 2017 şi 1,4 miliarde euro în 2018 de la buget la fonduri UE", a declarat Florin Cîţu, duminică, pentru MEDIAFAX.

Liberalul a adăugat că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, "nu recunoaşte documente semnate de el şi trimise la CE".

"Are credibilitate zero. Şi mai exista o problemă. Dacă se dovedeşte că au făcut acest lucru ilegal, cine plăteşte penalităţile? Liviu Dragnea?", a mai spus Cîţu.

Eugen Teodorovici, a confirmat, pe Facebook, că datoria externă a fost plătită cu fonduri europene, cu acordul Comisiei Europene (CE), în urmă cu patru ani, adăugând că este dispus să ofere explicaţii suplimentare în legătură cu subiectul. Reacţia acestuia vine după ce Florin Cîţu a scris, sâmbătă dimineaţa, pe reţeaua de socializare, că Guvernul PSD-ALDE a ascuns faptul că a plătit datoria externă cu fonduri UE.

"Lupta politică nu mai are nicio legătură cu realitatea sau cu profesionalismul celor care au impresia că înţeleg peste noapte iţele finanţelor sau ale economiei. Este, deopotrivă, amuzant şi aberant să vezi cum măsuri luate la un moment dat de Guvernul României, într-adevăr, cu acordul Comisiei Europene (dar nu cu un singur Comisar al politicii regionale !) şi nu doar de România, măsuri care au condus la cel mai mare progres în utilizarea fondurilor europene începând cu anul 2013, sunt astăzi prezentate de politicieni, mai degrabă ignoranţi, ca să nu spun rău intenţionaţi, drept minciuni sau bombe”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook, sâmbătă seara.

Ministrul Finanţelor a menţionat că, fie că se referă la continuarea finanţării proiectelor care nu au fost finalizate într-un singur ciclu financiar, fie la decontarea din fonduri europene a unor proiecte importante finanţate din fonduri naţionale sau atrase de la diverse instituţii financiare (inclusiv BEI şi BERD), aşa numitele proiecte retrospective, acestea au fost măsuri luate în deplină conformitate cu regulamentele europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici