Parlamentari PSD îl acuză pe Tănase că schimbă grila TVR 1 pentru a difuza evenimentul aniversar PNL

Parlamentarii PSD Georgică Severin şi Mădălin Voicu spun că Stelian Tănase, şeful TVR, a decis să schimbe grila TVR 1 pentru a difuza, miercuri seară, evenimentul aniversar al PNL, precizând că acest gest reprezintă "un gest de ingerinţă editorială, cu un direct şi puternic caracter politic".

202 afișări
Imaginea articolului Parlamentari PSD îl acuză pe Tănase că schimbă grila TVR 1 pentru a difuza evenimentul aniversar PNL

Parlamentari PSD îl acuză pe Tănase că schimbă grila TVR 1 pentru a difuza evenimentul aniversar PNL (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, şi vicepreşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, Mădălin Voicu, spun, într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX, că "banii publici nu trebuie folosiţi pentru a favoriza acţiuni cu iz electoral ale PNL".

"Circulă informaţia conform căreia domnul Stelian Tănase, în calitate de şef al Televiziunii Publice, a decis schimbarea grilei de programe a canalului TVR 1 pentru a difuza, miercuri seară, timp de o oră, evenimentul aniversar al Partidului Naţional Liberal. Domnul Tănase trebuie să răspundă dacă este aşa, pentru că, dacă se confirmă, ar fi un gest de ingerinţă editorială, cu un direct şi puternic caracter politic! Un concert aniversar de partid nu poate fi un eveniment suficient de important pentru schimbarea peste noapte a grilei Televiziunii Publice, în intervalul orar în care sunt cele mai ridicate audienţe! TVR este finanţată din bani publici, iar banii publici nu pot fi puşi la dispoziţia unui partid", spun Georgică Severin şi Mădălin Voicu.

Cei doi parlamentari spun că, prin decizia aceasta, Stelian Tănase "dă impresia că îşi plăteşte din bani publici susţinerea pe care i-o acordă PNL".

Totodată, Georgică Severin şi Mădălin Voicu cer conducerii Televiziunii Române să ofere explicaţii publice cu privire la această decizie şi să anunţe "dacă are în plan şi alte ingerinţe în politica editorială a TVR".

"Cerem, de asemenea, şi Consiliului de Administraţie al SRTv să se pronunţe cu privire la această situaţie", mai spun Severin şi Voicu.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, nu a putut fi contactat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici