Parlamentarii clujeni dezaprobă ritualurile vrăjitoarelor de dezlegare a blestemului flăcării violet

Parlamentarii clujeni dezaprobă ritualul celor cinci vrăjitoare de dezlegare a blestemului flăcării violete abătut asupra Parlamentului şi afirmă că astfel de acţiuni afectează imaginea Parlamentului şi chiar a României ca ţară membră a Uniunii Europene.

98 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii clujeni dezaprobă ritualurile vrăjitoarelor de dezlegare a blestemului flăcării violet

Parlamentarii clujeni dezaprobă ritualurile vrăjitoarelor de dezlegare a blestemului flăcării violet

Deputatul PDL Adrian Gurzău a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că, din punctul său de vedere, practicarea unor asemenea ritualuri este o problemă de educaţie, de cultură, şi înseamnă doar o "escrocherie".

"Ţine mult şi de modul în care societatea poate să regleze astfel de deviaţii. Este o escrocherie, este vorba de şarlatani care îşi fac reclamă pe spatele credulilor. Cei care practică astfel de activităţi nu sunt altceva decât nişte evazionişti fiscali care iau sume importante de la oameni. Un astfel de ritual este de condamnat şi nu ar trebuie propagat", a spus Gurzău.

Acesta consideră că ar fi necesar" pentru starea de sănătate morală a poporului" ca instituţii ale statului să îşi facă datoria când este vorba despre ritualuri de vrăjitorie.

"Dacă am merge conform Codului Penal, am vedea că există motive pentru împiedicarea unor astfel de activităţi. Chiar CNA ar trebui să nu permită să se facă reclamă la vrăjitoare care vând iluzii", a explicat Adrian Gurzău.

Potrivit acestuia, Biserica Ortodoxă şi celelalte biserici româneşti şi maghiare "ar trebui să dea un mesaj dur de respingere a acestor ritualuri şi să nu lase poporul pradă unor astfel de activităţi".

"Bisericile ar trebui să aibă un rol în menţinerea sănătăţii morale a poporului. Pentru că, dacă am ajuns să venim cu astfel de explicaţii pentru un eşec politic, nu facem decât să cădem în derizoriu. Un om puternic trebuie să se recunoască înfrânt, nu să pună înfrângerea pe seama unor fenomene inexplicabile", a afirmat Gurzău.

Deputatul PSD Cornel Itu a susţinut, la rândul său, că astfel de ritualuri nu sunt benefice Parlamentului şi nu fac altceva decât să inducă o părere negativă asupra acestei instituţii.

"Astfel de activităţi cu vrăjitoare nu sunt benefice deloc. Nu cred că Parlamentul are nevoie de aşa ceva. Nu cred în asemenea blesteme cu flacăra violetă şi cred că se induce prin astfel de acţiuni o imagine negativă asupra Parlamentului României", a spus Itu.

Deputatul UDMR Mate Andraş a declarat, la rândul său, că nu crede în blesteme şi spune că nu este nevoie de ajutorul unor vrăjitoare.

"Eu nu cred în blesteme şi nu sunt superstiţios, deci nu cred că avem nevoie de ajutorul unor vrăjitoare. Cred că este nevoie de mai multă seriozitate din partea parlamentarilor şi mai întâi noi trebuie să avem grijă de imaginea Parlamentului, nu altcineva. Nu cred că există un blestem al flăcării violete asupra Parlamentului României, vinovaţi sunt cei care nu lucrează", a subliniat Mate.

Deputatul PNL Horea Uioreanu le recomandă vrăjitoarelor să facă o vrajă pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania.

"Este normal să se întrunească la Cluj vrăjitoarele, pentru că oraşul a devenit centrul vrăjitoriilor din România. De aici este domnul Boc care vrăjeşte bugetul, vrăjeşte pensiile, toată ţara. Eu le-aş sugera vrăjitoarelor să facă cumva o vrajă pentru a se continua lucrările la Autostrada Transilvania şi să nu fie blocate de PDL", a spus deputatul liberal.

Uioreanu a afirmat că nu a simţit niciun fel de blestem al flăcării violete asupra Parlamentului, ci doar "blestemul Guvernului Boc asupra României".

Senatorul PDL Şerban Rădulescu respinge "categoric" astfel de ritualuri şi spune că acestea sunt acţiuni "caraghioase", care fac de râs România ca ţară membră a UE.

"Eu sunt creştin şi nu cred în vrăjitorii. Mă consider apărat de Dumnezeu şi de credinţa mea. Acţiunile cu ritualuri vrăjitoreşti sunt caraghioase şi absurde şi fac de râs România, ca ţară membră a UE", a spus Rădulescu.

Şi senatorul PNL Marius Nicoară consideră că astfel de acţiuni ar trebui respinse, iar parlamentarii care cred în aşa ceva dau dovadă de "neseriozitate".

"Eu nu cred în vrăjitorii. Sunt de respins astfel de acţiuni ale unor vrăjitoare, iar dacă sunt parlamentari care cred în aşa ceva dau dovadă de neseriozitate", a spus Nicoară.

Cele cinci vrăjitoare au început, vineri seară, la Cluj-Napoca, un ritual care va dura nouă zile şi nouă nopţi, prin care vor să desfacă blestemul flăcării violete despre care spun că s-a abătut asupra Parlamentului României. Ritualul a continuat la sfârşitul săptămânii trecute pe malul râului Someş, dar şi pe cel al Arieşului, iar marţi seară s-a desfăşurat în pădurea Baciu şi în cimitirul din comună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici