Parlamentarii i-au adus un ultim omagiu Lianei Dumitrescu, la Camera Deputaţilor

O serie de parlamentari i-au adus, vineri, un ultim omagiu deputatului Liana Dumitrescu, al cărei trup neînsufleţit a fost depus, timp de patru ore, la Palatul Parlamentului.

90 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii i-au adus un ultim omagiu Lianei Dumitrescu, la Camera Deputaţilor

Parlamentarii i-au adus un ultim omagiu Lianei Dumitrescu, la Camera Deputaţilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Trupul neînsufleţit al deputatului Liana Dumitrescu a fost depus, vineri, la Sala "Constantin Brâncuşi" a Camerei Deputaţilor, între orele 14.30 şi 18.30.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al parlamentarului care a reprezentat Asociaţiei Macedonenilor din România va fi dus la Craiova, unde duminică urmează să aibă loc înmormântarea.

Printre parlamentarii care au venit să-i aducă Lianei Dumitrescu un ultim omagiu s-au aflat Sulfina Barbu, Raluca Trucan, Aura Vasile, Victor Surdu, Oana Manolescu, Dănuţ Liga, Nicolae Păun, Cristian Dmitrescu, Cristina Pocora, Varujan Pambuccian.

De asemenea, a fost prezent ambasadorul Macedoniei la Bucureşti, Ljupco Arsovki.

Coroane de flori au fost trimise de Elena Udrea, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta şi Daciana Sârbu, Valeriu Zgonea, Valerian Vreme, dar şi Academia Internaţională de Astronatutică şi Agenţia Spaţială Română.

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti.

Dumitrescu, care a reprezentat etnia macedoneană în Parlament, a mers în 18 ianuarie la Spitalul Elias acuzând dureri puternice de cap, iar starea sa s-a agravat în orele următoare. Ea a fost internată în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, fiind operată o zi mai târziu.

Liana Dumitrescu a decedat în urma unei tromboze extinse a sinusurilor nervoase cerebrale, nefiind vorba de o moarte violentă, dar investigaţiile continuă printr-o amplă serie de analize de laborator, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, directorul general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

În vârstă de 38 de ani, Liana Dumitrescu era deputat din partea Asociaţiei Macedonenilor din România, la al doilea mandat consecutiv. Ea era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în Comisia pentru regulament şi în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în cadrul căreia era preşedintele Subcomisiei pentru Spaţiu.

Liana Dumitrescu s-a născut în 20 ianuarie 1973, în Craiova. Era necăsătorită. De profesie jurist, ea a fost, în perioada 2002 - 2003, expert la Comisia parlamentară de revizuire a Constituţiei, iar în perioada 2003 - 2004, expert la Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea legilor electorale.

Între anii 2001 şi 2004, Liana Dumitrescu a fost directorul "Editurii Macedoneanul" şi al publicaţiei "Macedoneanul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici