Parlamentarii PNL nu vor vota moţiunea. Deputaţii grupului minorităţilor vor vota cum cred de cuviinţă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că parlamentarii PNL vor fi prezenţi în sală la moţiunea de cenzură, însă, nu vor vota, afirmând că perpetuarea crizei politice poate avea consecinţe grave asupra României şi că liberalii au decis să nu se amestece în „răfuiala PSD”.

430 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PNL nu vor vota moţiunea. Deputaţii grupului minorităţilor vor vota cum cred de cuviinţă

Parlamentarii PNL vor fi prezenţi în sală la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota

"Azi a avut loc reuniunea Biroului Politic în care am dezbătut poziţia partidului privitoare la moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva PSD. Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în sală şi să nu voteze. Reglări de conturi de tip mafiot din interiorul PSD-ului, care nu au nicio legătură cu interesul au generat o criză politică grave cu consecinţe grave asupra imaginii României în lume, asupra bunului mers al economiei şi al societăţii. Somăm partidul de guvernământ să pună capăt acestei crize care a fost provocată de ei, din interese obscure şi cu obiective pe care noi nu le putem înţelege”,a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că PNL nu se va amesteca în răfuiala celor două „clanuri din PSD”.

„Suntem azi în situaţia în care un impostor ocupă abuziv Palatul Victoria, iar în Parlament nu ştim dacă mai există o majoritate care să fie conformă cu voinţa exprimată de cetăţeni. Perpetuarea crizei politice poate să aibă grave consecinţe pentru România, ca atare am decis să nu ne amestecăm ca partid politic în această răfuială între două clanuri din interiorul PSD, pentru că noi suntem şi împotriva clanului Dragnea, şi împotriva clanului Ponta-Grindeanu ", a mai spus Orban.

Orban: Am încredere că parlamentarii PNL vor respecta poziţionarea privind moţiunea. Discutăm

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că are încredere că toţi parlamentarii PNL vor respecta poziţionarea PNL cu privire la moţiunea de cenzură, afirmând că va avea o şedinţa cu aceştia în cursul zilei şi că nu a fost contactat de "C.A.P-ul vechilor roşii" pentru negocieri.

"Am încredere în toţi parlamentarii PN, am încredere în faptul că vor respecta poziţionarea politică a partidului (...) şi voinţa cetăţenilor care i-au votat şi i-au trimis în Parlament. (...) La 14:30 am convocat o întâlnire cu toţi deputaţii şi senatorii PNL. (...) Am convingerea că nu va exista nicio sancţiune pentru că toţi parlamentarii PNL vor respecta decizia partidului. PNL este în opoziţie, nu voi mai îngădui nicio negociere pe sub masă, nicio negociere de culise şi niciun blat cu partidul de guvernământ", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că nimeni din "C.A.P-ul vechilor roşii" nu l-a contacta pentru negocieri.

Pambuccian: Deputaţii grupului minorităţilor vor vota cum cred de cuviinţă la moţiunea de cenzură

Deputaţii grupului minorităţilor vor fi prezenţi la dezbaterea moţiunii de cenzură şi vor vota cum cred de cuviinţă, a anunţat, luni, liderul acestui grup, Varujan Pambuccian.

„Noi, în primul rând, am plecat de la premisa clară că nu este războiul nostru deloc. E un război între două grupări din interiorul PSD care, sigur, se extinde pe toată scena politică. Nu l-am produs noi, nu am avut nicio contribuţie la el. În consecinţă, grupul a hotărât ca fiecare membru al grupului să voteze aşa cum crede de cuviinţă”, a spus Pambuccian.

„Vom fi prezenţi cu toţii - pentru că neprezentarea reprezintă şi ea o formă de a vota - şi niciunul dintre noi nu va şti cum votează colegul lui. Toţi vor vota, sigur, cele trei variante: pentru, contra, abţineri. Niciunul dintre noi, însă, nici eu, nu va şti cum votează celălalt coleg al lui ca în felul acesta grupul să treacă protejat printr-o încercare la care n-a avut absolut niciun fel de contribuţie”, a adăugat Pambuccian.

El a mai spus că a discutat în această perioadă cu liderul PSD Liviu Dragnea, dar şi cu Victor Ponta.

„Zilele acestea m-au sunat şi domnul Dragnea şi domnul Ponta şi domnul Kelemen şi le-am spus următorul lucru: cu niciunul dintre şefii de fracţiuni nu am avut niciun fel de discuţie formală sau informală. Am solicitat să am o discuţie cu câte un reprezentant al celor două fracţiuni, cărora le-am transmis exact ce v-am spus eu că bănuiesc că se va întâmpla. S-a întâmplat, grupul a fost de acord cu formula aceasta şi, iată, suntem în cea mai neutră formulă cu putinţă dată fiind situaţia de faţă”, a subliniat Pambuccian.

Întrebat dacă a discutat şi cu premierul Sorin Grindeanu, Pambuccian a negat: „Nu, am vorbit cu domnul Ponta ca reprezentant al dânsului, la telefon. M-am întâlnit cu domnul Jianu (Augustin Jianu, n.r.) şi am avut o discuţie la fel cum aici am avut o discuţie cu colegul meu, cu secretarul general al PSD, cu Marian Neacşu şi asta a fost tot”.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici