Parlamentul a abilitat Guvernul să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care abilitează Guvernul să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în domenii care nu fac obiectul legilor organice, precum fondurile europene, agricultură, sănătate, transporturi, finanţe, afaceri interne, cultură şi comunicaţii.

2059 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a abilitat Guvernul să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară

Parlamentul a abilitat Guvernul să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară

Proiectul de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe a fost adoptat cu 172 de voturi "pentru", 95 de voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Conform propunerii legislative adoptată în procedură de urgenţă, de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare parlamentare a anului, Executivul va puntea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, până pe 31 august 2018, în domeniile fondurilor europene, agriculturii şi dezvoltării rurale, afacerilor interne, sănătăţii, transporturilor, finanţelor publice şi economiei, culturii şi identităţii naţionale şi comunicaţiilor şi societăţii informaţionale. De altfel, Guvernul este abilitat să proroge sau să modifice unele termene din actele normative cu putere de lege.

Senatul a adoptat pe 4 iunie iniţiativa, Camera Deputaţilor având rol decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici