Parlamentul a aprobat bugetele MJ, MFP şi MApN

Parlamentarii au aprobat, joi, bugetele Ministerului Justiţiei (MJ), Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN), după ce au reluat, după pauza de prânz, dezbaterile în plen asupra bugetului de stat pentru 2010.

47 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a aprobat bugetele MJ, MFP şi MApN

Parlamentul a aprobat bugetele MJ, MFP şi MApN (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

La discutarea anexei privitoare la Ministerul Justiţiei a fost admis un amendament conform căruia se modifică repartizarea în structură a fondurilor alocate la Titlul I - "Cheltuieli de personal", astfel încât pentru cheltuieli salariale în natură (norma de hrană, decontarea contravalorii echipamentului pentru funcţionarii publici cu statut special din cadrul aparatului propriu al ministerului, contravaloarea medicamentelor pentru personalul din sistemul justiţiei) se realocă 2.780 mii lei.

Conform proiectului de lege, bugetul Ministerului Justiţiei este de 2,4 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde lei reprezintă bugetul pentru instanţe, pentru aparatul propriu al MJ - 150 de milioane de lei, 138 de milioane de lei pentru Oficiul Naţional Registrul Comerţului, pentru Administraţia Naţioanală a Penitenciarelor şi Institutul Naţional de Expertiză Criminalistică - 712 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte bugetul Ministerului de Finanţe, s-a introdus o poziţie nouă la capitolul "Alte servicii publice generale", respectiv "Plata valorii de executare a garanţiei în contul finanţatorilor în cadrul programului «Prima Casă»".

În cazul Ministerului Apărării Naţionale, s-a votat o suplimentare cu suma de 10 milioane lei la capitolul - "Cultură, recreere şi religie", prin diminuarea cu 8.000 mii lei a capitolului "Apărare" şi cu 2.000 mii lei a capitolului "Asigurări şi asistenţă socială".

De asemenea, la MApN, pentru "Prime de asigurare viaţă plătite de angajator pentru angajaţi" s-a realocat suma de 6.559 mii lei de la "Contribuţii de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale", făcându-se, de asemenea, alte modificări similare.

Anexa bugetului de stat privind MapN a primit 302 voturi "pentru", 30 "împotrivă", 4 "abţineri". Bugetul MApN pe 2010 este de 1,31% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici