Parlamentul a aprobat înfiinţarea Comisiei pentru revizuirea Constituţiei

Parlamentul a adoptat, marţi, cu 4 abţineri, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Comisiei comune de revizuire a Constituţiei.

69 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a aprobat înfiinţarea Comisiei pentru revizuirea Constituţiei

Parlamentul a aprobat înfiinţarea Comisiei pentru revizuirea Constituţiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Din această comisie vor face parte 25 de membri: 8 de la PDL, 8 - PSD, 2 de la independenţi, 4 - PNL, 2 - UDMR şi un reprezentant al minorităţilor naţionale.

Deputatul PSD Adrian Năstase a propus, înainte de vot, ca activitatea în această comisie să se desfăşoare folosind experienţa din 2003, când a fost ultima revizuire a Constituţiei.

Năstase a spus că hotărârile în Comisia de revizuire a Constituţiei trebuie luate cu votul a două treimi din membrii comisiei, iar la lucrările acestei comisii să fie invitaţi şi reprezentanţi ai preşedintelui României, Avocatului poporului, CSM.

El a precizat că activitatea comisiei de modificarea Legii fundamentale din 2003 s-a desfăşurat pe baza propunerilor făcute de Valeriu Stoica şi de Emil Boc.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a precizat că opiniile lui Adrian Năstase vor fi incluse în regulamentul de desfăşurare a activităţii Comisiei de revizuire a Constituţiei, arătând că deciziile vor fi luate cu votul a două treimi.

"Va exista o discuţie, o dispută politică în comisie, dar în plen ne vom prezenta cu puncte de vedere comune", a adăugat Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici