Parlamentul European a adoptat noul cadru de reglementare pentru serviciile digitale

Parlamentul European a adoptat actul legislativ privind serviciile digitale şi actul legislativ privind pieţele digitale, pe care Comisia Europeană le-a propus în decembrie 2020.

407 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a adoptat noul cadru de reglementare pentru serviciile digitale

Potrivit unui comunicat al CE, pachetul privind serviciile digitale stabileşte un prim cadru de reglementare cuprinzător pentru platformele online de care depindem cu toţii în viaţa de zi cu zi. Aceste noi norme se vor aplica în întreaga UE şi vor crea un spaţiu digital mai sigur şi mai deschis, care are la bază respectarea drepturilor fundamentale.

După adoptarea pachetului privind serviciile digitale în primă lectură de către Parlamentul European, ambele texte trebuie să fie acum adoptate în mod oficial de către Consiliul Uniunii Europene.

După ce vor fi semnate, Actul legislativ privind serviciile digitale şi Actul legislativ privind pieţele digitale vor fi publicate în Jurnalul Oficial. Ambele acte vor intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării lor în Jurnalul Oficial în toamna acestui an.

„Parlamentul European a adoptat norme solide şi ambiţioase, primele de acest gen pe plan mondial, care reglementează platformele online. Actul legislativ privind serviciile digitale contribuie la protecţia drepturilor utilizatorilor online. Actul legislativ privind pieţele digitale creează pieţe online echitabile şi deschise. De exemplu, se pot aborda şi în mediul online discursurile ilegale de incitare la ură. Iar produsele cumpărate online trebuie să fie sigure. Marile platforme vor trebui să se abţină de la promovarea propriilor interese, să partajeze datele cu alte întreprinderi, să faciliteze mai multe magazine de aplicaţii. Pentru că răspunderea este direct proporţională cu dimensiunea platformei, sunt anumite lucruri pe care platformele mari au obligaţia să le facă şi anumite lucruri pe care nu trebuie să le facă”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici