Unanimitate în prima şedinţă online din istoria Parlamentului. Starea de urgenţă a fost votată

  • Parlamentul s-a întrunit în şedinţă comună online
  • Pentru prima dată a fost folosită o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă
  • Parlamentarii au votat în unanimitate starea de urgenţă
5557 afișări
Imaginea articolului Unanimitate în prima şedinţă online din istoria Parlamentului. Starea de urgenţă a fost votată

Parlamentul României, prima şedinţă online din istorie. Se votează starea de urgenţă

Parlamentul s-a reunit astăzi în prima şedinţă online din istoria sa, pentru a vota starea de urgenţă decretată de preşedintele Klaus Iohannis la începutul săptămânii. Au fost doar voturi pentru. Pentru prima dată, a fost folosită o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă.
 
Actualizare 13.15. Parlamentarii au votat în unanimitate starea de urgenţă. Au fost 445 de voturi pentru.
 
Actualizare 12.25. A început votul pentru decretul privind starea de urgenţă.
 
Actualizare 12.02. A început şedinţa din Parlament.
 
Parlamentul se întruneşte joi, de la ora 12,00, în şedinţă comună online, consacrată solicitării preşedintelui privind încuviinţarea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.195/2020.
 
Pentru prima dată va fi folosită o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă, aprobată luni de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, ca urmare a măsurilor instituite pentru combaterea epidemiei de coronavirus.
 
Şedinţa Parlamentului va fi transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, iar dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferinţă audio. Parlamentarii îşi vor susţine intervenţiile, în conexiune telefonică directă cu sala de plen, discursurile urmând să fie transmise în direct.
 
Votul deputaţilor şi senatorilor se va exercita printr-o aplicaţie informatică realizată intern de către departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici