Parlamentul va vota, joi, învestirea Guvernului Cîţu. Orban răspunde solicitării PSD ca premierul desemnat să propună alţi miniştri

  • De asemenea, joi, CCR urmează să se pronunţe asupra excepţiei de neconstituţionalitate a Avocatului Poporului privind ordonanţa de urgenţă pe alegerile anticipate.
  • Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean i-au trimis, luni, o scrisoare premierului desemnat Florin Cîţu o scrisoare în care îi cer să schimbe cei şapte propuşi miniştri care au primit avize negative în comisiile parlamentare de specialitate.
  • Social-democraţii îi mai cer lui Cîţu să desemneze un ministru al Sănătăţii care să lucreze 24 de ore din 24, în contextul epidemiei de coronavirus.
2133 afișări
Imaginea articolului Parlamentul va vota, joi, învestirea Guvernului Cîţu. Orban răspunde solicitării PSD ca premierul desemnat să propună alţi miniştri

Parlamentul va vota, joi, învestirea Guvernului Cîţu - surse

Camera Deputaţilor şi Senatul vor vota, în plen reunit joi, de la ora 16.00, învestirea Guvernului Cîţu, potrivit unei decizii de luni aprobate de conducerea Legislativului, au declarat surse parlamentare, pentru MEDIAFAX.

De asemenea, joi, CCR urmează să se pronunţe asupra excepţiei de neconstituţionalitate a Avocatului Poporului privind ordonanţa de urgenţă pe alegerile anticipate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean i-au trimis, luni, o scrisoare premierului desemnat Florin Cîţu o scrisoare în care îi cer să schimbe cei şapte propuşi miniştri care au primit avize negative în comisiile parlamentare de specialitate.

Social-democraţii îi mai cer lui Cîţu să desemneze un ministru al Sănătăţii care să lucreze 24 de ore din 24, în contextul epidemiei de coronavirus.

Redăm mai jos scrisoarea integrală adresată de conducerea Parlamentului lui Florin Cîţu:

„În şedinţa din 9 martie 2020, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor si Senatului, întrunite în şedinţă comună, au examinat avizele elaborate de Comisiile permanente de specialitate ale celor două camere ale Parlamentului în urma audierii candidaţilor propuşi la funcţiile de ministru de către candidatul la funcţia de Prim-ministru, domnul Florin Cîţu.

Având în vedere faptul că 7 dintre candidaţii la funcţia de ministru au primit aviz negativ, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor si Senatului au stabilit să vă solicite să nominalizaţi alte persoane pentru funcţia de ministru în locul candidaţilor de ministru care au primit avize negative la audierile în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Cu atât mai mult, în contextul actual al evoluţiei răspândirii Coronavirusului (Covid-19) aveţi obligaţia faţă de români să desemnaţi un ministru al sănătăţii care să lucreze 24 de ore din 24 în interesul populaţiei şi nu în interesul firmelor private, aşa cum a demonstrat până acum.

Avem speranţa că veţi transmite cu celeritate noile propuneri, în spiritul principiului colaborării loiale dintre autorităţi, astfel încât Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor si Senatului să poată stabili data şedinţei comune pentru învestire, în interiorul termenului de 15 zile prevăzut de art. 87 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, până la data de 13 martie 2020.

Această hotărâre a avut la bază decizia Curţii Constituţionale a României nr. 356/2007 prin care a fost soluţionat un conflict juridic de natură constituţională dintre Preşedintele României şi Guvernul de la acea vreme”, arată documentul transmis premierului desemnat.

Orban răspunde solicitării PSD ca Florin Cîţu să propună alţi miniştrii: Sub nicio formă

Ludovic Orban a afirmat, referitor la cererea PSD ca premierul desemnat să propună alţi miniştrii în locul celor avizaţi negativ în comisii, că sub nicio formă Florin Cîţu nu va face aşa ceva.

„Sub nici o formă. Miniştrii Guvernului pe care îl conduc şi miniştrii care sunt propuşi de premierul desemnat Florin Cîţu sunt miniştri serioşi, competenţi, care şi-au făcut datoria şi a căror valoare nu poate fi făcută de majorităţile PSD din comisii care dau voturi după ordinul de la partid şi nu după valoarea calităţilor”, a declarat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici