Parlamentul votează, miercuri, componenţa BNR, a Consiliului fiscal şi preşedintele CNA

Parlamentarii vor vota, miercuri, în plen reunit, componenţa Consiliului de Administraţie al BNR, inclusiv funcţia de guvernator BNR, unde este propus Mugur Isărescu, cât şi reprezentanţii Consiliului fiscal. Aleşii o vor valida şi pe Monica Gubernat, actual preşedinte al CNA, în aceeaşi şedinţă.

334 afișări
Imaginea articolului Parlamentul votează, miercuri, componenţa BNR, a Consiliului fiscal şi preşedintele CNA

Parlamentul votează, miercuri, componenţa BNR, a Consiliului fiscal şi preşedintele CNA

Propunerea pentru funcţia de guvernator al BNR şi preşedinte al Consiliului de Aadministraţie este Mugur Isărescu, validat, marţi, în comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, cu unanimitate de voturi.

Florin Georgescu este propunerea pentru funcţiile de prim-viceguvernator al BNR şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.

Comisiile de buget-finanţe i-au mai validat pe Leonardo Badea şi Eugen Nicolăescu pentru a fi membru ai Consiliului de Administraţie şi respectiv viceguvernator al BNR.

Pentru funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al BNR, Parlamentul va aproba urmatoarea componenţă:

-Csaba Balint
-Gheorghe Gherghina
-Cristian Popa
-Dan-Radu Ruşanu
-Virgiliu-Jorj Stoenescu

Un alt punct de pe ordinea de zi a plenului reunit al Parlamentului vizează numirea membrilor Consiliului fiscal. Astfel, componenţa Consiliului fiscal, validată în Comisiile de buget ale Parlamentului este următoarea:

„-George Georgescu- la propunerea Academiei Române

-Bogdan-Octavian Cozmâncă- la propunerea BNR

-Georgiana Camelia Creţan- susţinut de Academia de Studii Economice

-Daniel Dăianu- propus de Institutul Bancar Român

-Bogdan Sebastian Căpraru - susţinut de Asociaţia Română a Băncilor”.

Consiliul fiscal urmează să îşi aleagă, de asemenea, conducerea.

Plen reunit o va valida şi pe Monica Gubernat în funcţia de preşedinte al CNA. Ea deţine şi în prezent această funcţie.

Taguri:
bpr,
cna,
bnr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici