Participarea reprezentanţilor statului în adunările generale ale acţionarilor nu va mai fi remunerată

Participarea reprezentanţilor statului în adunările generale ale acţionarilor (AGA) operatorilor economici la care statul deţine direct sau indirect o participaţie majoritară va fi considerată sarcină de serviciu şi nu va fi remunerată suplimentar, prevede un memorandum aprobat miercuri de Guvern.

719 afișări
Imaginea articolului Participarea reprezentanţilor statului în adunările generale ale acţionarilor nu va mai fi remunerată

Participarea reprezentanţilor statului în adunările generale ale acţionarilor nu va mai fi remunerată

"Până în septembrie 2016, Ministerul Finanţelor Publice, împreună cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri vor propune, spre aprobare, Guvernului, actul normativ care va constitui baza legală pentru măsurile dispuse prin memorandumul de astăzi. Decizia a fost luată în vederea uniformizării practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect în subordinea statului, după ce, în februarie 2016, prin Ordinul Viceprim-Ministrului, Ministrului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit că mandatul acordat reprezentanţilor M.E.C.R.M.A. în AGA ale societăţilor aflate în coordonarea ministerului de resort este cu titlu gratuit", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit legislaţiei în vigoare, operatorii economici nu pot acorda membrilor adunărilor generale ale acţionarilor remuneraţii mai mari de 25% din indemnizaţia fixă lunară a directorilor generali/directorilor, pe şedinţă, şi pentru mai mult de o şedinţă într-o lună, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici