Partidul lui Tăriceanu a avut vineri un congres ”restrâns”,în care s-a adoptat din nou denumirea PLR

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a avut, vineri, un congres ”restrâns” a liderilor partidului, în care a fost formalizată schimbarea denumirii din Partidul Naţional al Mediului în Partidul Liberal Reformator, dar la care doar o parte a parlamentarilor a luat parte.

243 afișări
Imaginea articolului Partidul lui Tăriceanu a avut vineri un congres ”restrâns”,în care s-a adoptat din nou denumirea PLR

Partidul lui Tăriceanu a avut vineri un congres ”restrâns”,în care s-a adoptat din nou denumirea PLR (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Secretarul general al PLR, Daniel Chiţoiu, a confirmat, pentru MEDIAFAX, congresul Partidului Naţional al Mediului în care a fost adoptată din nou modificarea Statutului şi denumirii formaţiunii în Partidul Liberal Reformator.

Potrivit unor surse din cadrul partidului, ”congresul restrâns” a beneficiat de participarea doar a unor lideri şi parlamentari, însă mulţi dintre actualii senatori şi deputaţi nu au fost informaţi.

Aceleaşi surse au precizat pentru MEDIAFAX că a fost necesară această ”formalitate” pentru a putea introduce o nouă acţiune de înregistrare la Tribunalul Bucureşti sub numele de PLR. Astfel, reprezentanţii partidului lui Tăriceanu au renunţat la acţiunea de contestare a deciziei iniţiale de respingere a cererii de schimbare de denumirii partidului şi Statutului.

Tribunalul Bucureşti a respins în septembrie solicitarea formulată de Partidul Naţional al Mediului pentru transformarea acestuia în Partidul Liberal Reformator prin modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic. Motivul respingerii a fost legat de faptul că Legea partidelor politice interzice schimbarea semnului formaţiunilor şi implicit a Statutului cu şase luni înainte de alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici