Partidul Prodemo, apropiat de Mircea Geoană, va înscrie liste proprii în alegerile locale

Partidul Prodemo, apropiat de Mişcarea România Noastră a senatorului independent Mircea Geoană, va înscrie liste proprii la alegerile locale, a anunţat preşedintele aceste formaţiuni, Marius Lazăr.

1352 afișări
Imaginea articolului Partidul Prodemo, apropiat de Mircea Geoană, va înscrie liste proprii în alegerile locale

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mircea Geoană este un politician Prodemo, respectă toate valorile noastre", a afirmat Lazăr într-o conferinţă de presă, adăugând că fostul preşedinte al Senatului nu este membru al formaţiunii înfiinţate în aprilie 2010.

De asemenea, Lazăr, fost membru PSD şi fost secretar de stat la Ministerul Muncii în guvernarea PDL-PSD din 2009, a arătat că a lucrat multă vreme cu Mircea Geoană, însă a adăugat că Prodemo "nu este o marionetă la îndemâna nimănui, ci un partid de sine stătător, cu ambiţii proprii".

Prodemo vrea să înscrie liste proprii de candidaţi pentru alegerile locale, inclusiv pentru toate sectoarele Capitalei şi foarte probabil şi pentru Primăria Municipiului Bucureşti. Formaţiunea îşi propune să susţină şi unii candidaţi independenţi. "Nu vrem să pescuim candidaţi de peste tot. Toţi candidaţii Prodemo vor trebui să treacă prin filtrul de onestitate şi să se supună valorilor promovate de codul etic al Mişcării România Noastră", a spus Lazăr.

El a exclus orice alianţe electorale ale noului partid şi a arătat că obiectivul acestuia este să treacă singur, pe propriile picioare, pragul electoral la alegerile parlamentare din toamnă.

Lazăr a evidenţiat că partidul are "o doctrină de centru-stânga, cu o puternică dimensiune ecologistă, bazată şi pe pilonii responsabilităţii sociale şi respectului faţă de valorile naţionale româneşti". Cei 9 milioane de români care trăiesc aproape sau sub pragul sărăciei sunt vizaţi ca posibili alegători ai partidului, Lazăr arătând că se doreşte ca finanţarea formaţiunii să fie asigurată din "cât mai multe donaţii mici, transparente", făcute de românii oneşti din această categorie, "care trebuie ridicată" la nivelul clasei de mijloc.

Potrivit lui Lazăr, formaţiunea înfiinţată în aprilie 2010 are sediul central la Casa Presei Libere, a organizat deja 32 de filiale judeţene şi deţine circa 32.000 de membri activi, fiind mai prezentă în Oltenia şi zonele de vest, sud-vest şi nord-est ale ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici