Pase în coaliţie cu sesizarea CCR pe subiectul Belina, după ce iniţial anunţase că o va înainta Ministerul Justiţiei. Dragnea: E finalizată/ Tăriceanu: Aştept opiniile experţilor

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că proiectul sesizării CCR privind existenţa unui conflict între Guvern şi DNA, referitor la ancheta emiterii unor HG în speţa Belina, este finalizat, o discuţie pe această temă urmând a avea loc miercuri, în coaliţie.

635 afișări
Imaginea articolului Pase în coaliţie cu sesizarea CCR pe subiectul Belina, după ce iniţial anunţase că o va înainta Ministerul Justiţiei. Dragnea: E finalizată/ Tăriceanu: Aştept opiniile experţilor

Pase în coaliţie cu sesizarea CCR pe subiectul Belina, după ce iniţial anunţase că o va înainta Ministerul Justiţiei. Dragnea: E finalizată

Întrebat dacă se va ajunge la CCR cu o sesizare privind conflictul DNA-Guvern şi cine o va înainta, Dragnea a răspuns: „Eu cred că se va ajunge”.

Chestionat dacă a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în acest sens, Dragnea a spus: „Da. Este făcut proiectul şi cred că astăzi sau mâine e forma finală”.

Întrebat dacă se va discuta miercuri în coaliţie pe această temă, liderul PSD a răspuns: „S-ar putea să fie un subiect şi ăsta. Cred că e bine să discutăm”.

Dragnea a anunţat, acum o săptămână, că Tăriceanu va fi cel care va sesiza CCR în această speţă.

Ulterior, Tăriceanu a negat parţial declaraţia lui Dragnea, menţionând că a cerut serviciilor Senatului să facă o analiză despre această sesizare, urmând ca o decizie să fie luată în coaliţie.

Tăriceanu aşteaptă opiniile experţilor Senatului pentru o eventuală sesizare a CCR în cazul Belina

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, că în cursul acestei săptămâni va decide dacă va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu dosarul Belina, în baza opiniilor pe care le vor formula experţii pe drept constituţional de la Senat.

"Am cerut experţilor care lucrează în Senat pe probleme de drept constituţional să facă o analiză a acestei situaţii şi, în momentul în care voi avea propunerea finală şi concluziile privind oportunitatea sesizării Curţii Constituţionale, vă voi anunţa. Nu va dura foarte mult. Doresc ca în această săptămână această problemă să fie rezolvată. Aştept câteva elemente suplimentare privind conţinutul sesizării şi oportunitatea ei", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici