Patriciu: Şi cei de la putere, şi cei din opoziţie sunt impotenţi. Soluţia e o mişcare politică nouă

Omul de afaceri Dinu Patriciu susţine, într-un editorial, că şi cei aflaţi la putere, şi cei din opoziţie sunt "la fel de impotenţi", astfel că "soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică".

624 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Şi cei de la putere, şi cei din opoziţie sunt impotenţi. Soluţia e o mişcare politică nouă

Patriciu: Şi cei de la putere, şi cei din opoziţie sunt impotenţi. Soluţia e o mişcare politică nouă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculous. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi. Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine", scrie Patriciu, într-un editorial publicat în "Adevărul".

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a apreciat, într-un interviu publicat recent în "Evenimentul Zilei", că Dinu Patriciu va avea grijă ca PNL să nu meargă spre socialism şi că este nevoie să cadă doar un cap - "cel mai înalt dintre ele" şi "cel mai înfierbântat" - pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este problema lui Dinu Patriciu să-şi scuture de pe haine "lăzăroii", el apreciind că nu este vina lui Patriciu că "lăzăroii" cad ca "omidele", dar că trebuie să se spele pentru că i s-a pătat costumul.

"Respectul domnului Lăzăroiu şi al grupului de interese pentru care lucrează, de la Cotroceni, faţă de Dinu Patriciu e o frumoasă revanşă pentru mine, ca liberal, în raport cu momentele în care îl denunţau ca pe marele rău-făcător din politica românească şi îl mai şi arestau uşor, aşa", a spus Antonescu.

Liderul PNL a apreciat că lui Dinu Patriciu ar trebui să-i dea de gândit faptul că speranţele lui Sebastian Lăzăroiu şi ale "patronilor" acestuia de a "pune mâna pe PNL" se leagă de persoana sa.

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a declarat, joi, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu l-a mai văzut de foarte multă vreme pe Dinu Patriciu şi că efectiv nu ştie ce are de gând. "Ca atare, mi-e foarte greu să discut eu acum ce are de gând să facă Dinu Patriciu. PNL e un partid care are o structură aleasă în urma unui Congres. Cred că în momentul de faţă e destul de puţin probabilă organizarea unui alt Congres, pentru că numai un Congres poate să schimbe actuala conducere a partidului. Ca atare, nu văd cum s-ar putea întâmpla lucrul ăsta acum", a adăugat Chiliman.

În ceea ce priveşte declaraţiile fostului consilier prezidenţial, Andrei Chiliman crede că Sebastian Lăzăroiu de fapt transmite mesaje politice. "E meseria dânsului şi nici el nu crede în ce spune. Dar eu o să-l rog chiar pe domnul Lăzăroiu să ia şi să citească programul economic al PNL şi al USL, care e în lucru în moemntul de faţă şi va constata că programele respective sunt mai de dreapta şi mai liberale decât e actualul program de guvernare al Guvernului Boc. Deci nu văd despre ce discutăm. Unde e socialismul? E în capul domnului Lăzăroiu", a declarat Chiliman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici