Patru candidaţi, inclusiv ambasadorul român Cornel Feruţă, înscrişi în competiţia pentru şefia Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Patru oficiali, inclusiv diplomatul român Cornel Feruţă, candidează la funcţia de director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a declarat Mikhail Ulianov, reprezentantul Rusiei la organizaţia internaţională cu sediul la Viena, citat de agenţia de ştiri Tass.

543 afișări
Imaginea articolului Patru candidaţi, inclusiv ambasadorul român Cornel Feruţă, înscrişi în competiţia pentru şefia Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Patru candidaţi, inclusiv diplomatul român Cornel Feruţă, înscrişi în competiţia pentru şefia Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

"Termenul limită pentru nominalizarea candidaţilor pentru postul vacant de director general al AIEA a expirat. Acum ştim că patru concurenţi vor concura pentru acest post. Toţi sunt profesionişti cu experienţă şi ne sunt cunoscuţi", a scris Ulianov pe Twitter.

Candidaţii la funcţia de director general al AIEA sunt: ambasadorul român Cornel Feruţă, care actualmente este directorul general interimar al organizaţiei; Rafael Grossi, reprezentantul permanent al Argentinei la organizaţia internaţională de la Viena; Lassina Zerbo, secretarul executiv al Organizaţiei Tratatului privind Interzicerea Totală a Testelor Nucleare; Marta Ziakova, şefa autorităţii slovace de reglementare în domeniul atomic.

Procedura de selectare a noului director general al organizaţiei se va finaliza la sfârşitul lunii octombrie.

Ambasadorul Cornel Feruţă s-a născut în Balş, judeţul Olt, la 21 august 1975. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative şi deţine titlul de Master în Relaţii Internaţionale în cadrul Universităţii Bucureşti.

A devenit membru al Corpului Diplomatic al României în 1998 şi are gradul diplomatic de ambasador. În perioada 2007-2012 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la Organizaţiile Internaţionale de la Viena iar din septembrie 2013 a deţinut funcţia de Assistant Director General, coordonator-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

În prezent, Cornel Feruţă este director general interimar al AIEA, după decesul directorului general Yukiya Amano oe data de 22 iulie 2019.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a anunţat că România susţine candidatura ambasadorului Cornel Feruţă.

Taguri:
românia,
aiea,
nuclear

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici