Paul Stănescu a propus, în CExN al PSD, ca amnistia şi graţierea să se facă în Parlament, nu prin ordonanţă de urgenţă

Vicepremierul Paul Stănescu le-a transmis colegilor, la şedinţa CEX al PSD de vineri, că este nevoie în An Centenar de amnistie şi graţiei, iar acestea ar trebuie să fie realizate prin procedură parlamentară, nu printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

1342 afișări
Imaginea articolului Paul Stănescu a propus, în CExN al PSD, ca amnistia şi graţierea să se facă în Parlament, nu prin ordonanţă de urgenţă

Paul Stănescu a propus, în CexN al PSD, ca amnistia şi graţierea să se facă în Parlament, nu prin ordonanţă de urgenţă

Sursele politice au adăugat că premierul Viorica Dăncilă nu s-a exprimat pe acest subiect în Comitetul Executiv al partidului, până la momentul transmiterii acestei ştiri.

La începutul lunii septembrie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, că pentru el personal şi pentru formaţiunea pe care o conduce ideea unei amnistii nu este o "iluzie juridică", precizând că trebuie o soluţie să se repare "nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor şi procurorilor în instanţe".

"Pentru mine, ideea amnistiei nu e o iluzie juridică. Ca să discutăm foarte deschis şi tranşant. Se vorbeşte în spaţiul public de a se găsi o soluţie să se repare toate nenrocirile cauzate de implicarea serviciilor şi procurorilor în instante, aceste protocoale. Pentru mine şi pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Dacă premierului, ministrului Justiţiei li s-a cerut să se găsească soluţii pentru efectele acestor protocoale să fie şterse, nu trebuie să o mai lungească mult. Să se vedea posibilitatea judecătorilor fără să fie terorizaţi. Cum să creadă românul că un judecător este liber să îl judece. De aceea într-un sondaj apăruse un procent uriaş de români care credeau că pot ajunge condamnaţi fără să fie judecaţi", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Conducerea lărgită a PSD dezbate, vineri, "Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat".

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declaraţia este semnată de un „Comitet de iniţiativă” format din Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD şi primar general al Capitalei şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici