PC: Emil Boc ar trebui să aibă demnitatea să îşi prezinte singur demisia

Liderul PC, Daniel Constantin, susţine că, în opinia sa, premierul Emil Boc ar trebui să aibă demnitatea să îşi prezinte singur demisia, deoarece Guvernul pe care îl conduce şi-a demonstrat "incompetenţa", obligând populaţia să plătească pentru greşelile pe care le-a făcut.

17 afișări
Imaginea articolului PC: Emil Boc ar trebui să aibă demnitatea să îşi prezinte singur demisia

PC: Emil Boc ar trebui să aibă demnitatea să îşi prezinte singur demisia (Imagine:Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Daniel Constantin a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că demiterea Guvernului Boc printr-o moţiune de cenzură ar oferi o nouă ocazie preşedintelui Traian Băsescu să acuze opoziţia că lasă ţara fără guvernare într-o perioadă de criză.

"Eu cred că premierul Emil Boc ar trebui să aibă demnitatea să îşi prezinte singur demisia. Dacă am depune acea moţiune de cenzură, nu am face altceva decât să îi dăm o nouă oportunitate preşedintelui să arate către opoziţie că, în vreme de criză, nu facem altceva decât să lăsăm ţara fără guvernare", a spus Constantin.

Întrebat dacă ar exista şanse ca moţiunea să treacă, în eventualitatea în care ea ar fi totuşi depusă, Constantin a declarat că, în opinia sa, vor fi mulţi parlamentari PDL care o vor vota.

"Eu cred, personal, că, dacă vom introduce această moţiune de cenzură, vor fi mulţi şi de la PDL care o vor vota pentru că şi acolo sunt oameni care au un echilibru, care au primit votul popular şi care se gândesc că, dacă vom continua în acest ritm, nu vor mai avea curajul ei, personal, să vină în faţa electoratului în colegiul în care au fost aleşi pentru a cere, din nou, votul cetăţenilor", a spus Constantin.

Liderul PC a criticat politica Guvernului din această perioadă şi l-a acuzat de incompetenţă.

"Nu suntem de acord cu politica practicată de Guvernul Traian Băsescu. Considerăm că incompetenţa Guvernului numit de preşedintele Traian Băsescu, pe care tot el îl conduce, nu trebuie să fie transferată pe umerii populaţiei. Nu populaţia trebuie să plătească pentru greşelile actualei guvernări", a afirmat Constantin.

Pe de altă parte, el a reiterat faptul că PDL trebuie să îşi asume guvernarea şi în continuare, fiind datoria lui să îşi asume întreaga responsabilitate.

"Considerăm că, dacă vom continua la fel, România se va afunda şi nu vedem niciun fel de soluţie de ieşire din criză. Credem că acest Guvern nu este capabil să scoată România din criză. Zilele acestea nu ne oferă decât soluţii de reduceri bugetare fără să vină cu soluţii de relansare economică. Abordarea corectă ar fi fost, în opinia noastră, ca cei de la PDL să ne prezinte un plan activ care să relanseze economia şi să atragă venituri la bugetul de stat", a declarat Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici