PC nu este de acord cu măsurile lui Băsescu: Guvernul Băsescu-Boc a falimentat România

PC nu este de acord cu măsurile anunţate de preşedintele Traian Băsescu şi consideră că sistemul actual, pus la cale de PDL şi şeful statului, este vinovat de acutizarea crizei economice, iar cei care sunt puşi să plătească sunt cetăţenii, a declarat, joi, preşedintele PC Daniel Constantin.

48 afișări
Imaginea articolului PC nu este de acord cu măsurile lui Băsescu: Guvernul Băsescu-Boc a falimentat România

Preşedintele PC, Daniel Constantin (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Constantin a precizat că "proiectul Traian Băsescu a eşuat" şi "Guvernul Băsescu- Boc a falimentat România".

"La şase ani de guvernare sub Traian Băsescu, România se află într-o criză fără precedent, iar premierul Traian Băsescu a găsit vinovaţii crizei economice: pensionarii, şomerii, agricultorii, familiile nevoiaşe, personalul medical, profesorii", a spus Constantin.

El a arătat că PC nu este de acord ca incompetenţa actualului Guvern să fie suportată şi decontată de populaţie.

Planul anticriză inseamnă relansare economică prin încurajarea mediului privat, iar pentru ca mediul privat să funcţioneze corect trebuie oprite "căpuşele PDL" care trăiesc pe spatele contractelor cu statul.

"Sistemul însuşi e pus la cale de PDL şi Traian Băsescu cu politizarea deconcentratelor, cu transmiterea banilor numai la primăriile PDL. Acest sistem este vinovat de actualizarea şi acutizarea crizei, iar cei care sunt puşi să plătească sunt cetăţenii", a adăugat liderul PC.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că în discuţiile cu delegaţia FMI s-a optat pentru "varianta încrederii", în care Guvernul să-şi continue programele de restructurare masivă a cheltuielilor, iar memorandumul care se va semna va fi "în linii mari" expresia acestei variante.

Preşedintele a spus că echipa de evaluare a FMI, UE şi BM, dar şi Guvernul, au avut în atenţie două variante: una a neîncrederii şi alta a încrederii.

Băsescu a afirmat că varianta neîncrederii se referea la creşterea TVA de la 19 la 24%, a cotei unice de la 16 la 20%, şi la reducerea salariilor în sectorul bugetar, pentru a ne putea încadra într-un deficit bugetar de 6,7 - 6,8% din PIB.

A doua variantă, a încrederii, este aceea în care Guvernul îşi va continua programul de restructurare masivă a cheltuielilor. Şeful statului a anunţat scăderea pensiilor cu 15% şi a salariilor din sistemul bugetar cu 25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici