PC: Protocolul alianţei cu PNL nu funcţionează. Rămânem în USL, ca partid distinct

Conducerea PC consideră că protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi anunţă că începând de astăzi poziţiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anunţat joi Bogdan Ciucă, adăugând că nu va fi rupt şi nici denunţat acest protocol.

997 afișări
Imaginea articolului PC: Protocolul alianţei cu PNL nu funcţionează. Rămânem în USL, ca partid distinct

PC: Protocolul alianţei cu PNL nu funcţionează. Rămânem în USL, ca partid distinct (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Executiv al partidului, arătând că din discuţiile avute privind activitatea în plan local s-a constatat că protocolul cu ACD fizic nu funcţionează.

"Protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. Nu prea au fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Asta nu înseamnă că avem o problemă cu USL, USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC, alături de PSD şi PNL. Pentru că întâlnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut că toate poziţiile PC de acum încolo sunt ale PC şi toate poziţiile PNL sunt ale PNL (...) Nu vizăm o rupere, nu vizăm o plecare", a precizat Ciucă.

El a mai spus că PC face acest anunţ, pentru a nu mai fi întrebat de fiecare dată dacă un proiect sau o iniţiativă a PC a fost discutată în ACD.

"Nu am discutat, pentru că nu ne-am întâlnit şi nu funcţionează protocolul fizic, datorită problemelor de guvernare, problemelor locale. Avem o relaţie bună, dar nu funcţionează. Ca urmare, toate poziţiile, declaraţiile politice, interpelările, iniţiativele legislative pe care le prezentăm ca fiind ale PC sunt ale PC şi nu sunt ale ACD, iar PNL are poziţii proprii", a explicat Bogdan Ciucă.

El a mai spus că preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a transmis în urmă cu două luni o adresă liderului PNL Crin Antonescu prin care îi solicita o întâlnire pentru a vedea ce este de făcut. Ciucă a adăugat că în protocolul ACD se precizează că PC şi PNL ar trebui să se întâlnească de două ori pe lună, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

El a mai spus că nu este vorba despre un reproş adresat PNL, şi nici o supărare, ci este "o constatare prietenoasă".

"Toate declaraţiile PC aparţin PC, care face parte din USL, alături de PNL şi PSD, ca trei partide distincte", a mai spus Ciucă.

"Nu desfacem, nu denunţăm, nu nimic. Vă anunţăm pe dumneavoastră că toate poziţiile pe care noi le avem de acum încolo şi toate iniţiativele PC sunt ale PC. Este firesc să fie aşa şi faţă de PSD şi PNL", a adăugat Ciucă la întrebările ziariştilor, arătând că atunci când este vorba de obiective comune acestea se vor discuta în USL.

Întrebat dacă PC se va apropia mai mult de PSD, Ciucă a răspuns: "Nu s-a pus problema să ne depărtăm şi să ne apropiem de nimeni. Suntem trei partide care am fondat acest USL. Sprijinim în continuare USL, pur şi simplu vrem să ne dezvoltăm şi prin mesajele pe care le transmitem de sine stătător".

Întrebat în legătură cu participarea pe liste proprii a PC la alegerile europarlamentare, Ciucă a spus că PC a început deja o campanie de structurare a partidului în teritoriu şi că va lua o decizie în perioada următoare cu privire la alegerile europarlamentare, după cum vor lua decizii şi PNL şi PSD, ca trei partide distincte în USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici