PDL a propus oficial candidatura lui Prigoană, retrăgându-l pe Tudorache

PDL a propus un nou candidat pentru alegerile parlamentare parţiale care vor avea loc în 17 ianuarie, Honorius Prigoană, retrăgând candidatura lui Virgil Tudorache, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Biroului electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti, Iulian Ivan.

22 afișări
Imaginea articolului PDL a propus oficial candidatura lui Prigoană, retrăgându-l pe Tudorache

PDL a propus oficial candidatura lui Prigoană, retrăgându-l pe Tudorache

El a precizat că Tudorache a depus, în cursul zilei de luni, o cerere de renunţare la candidatură, PDL înaintând, de asemenea, o cerere prin care a retras candidatura acestuia şi a propus o nouă candidatură, respectiv cea a lui Honorius Prigoană.

Ivan a mai spus că o altă candidatură depusă luni la Biroul electoral este cea a lui Remus Cernea, din partea Partidului Verde. Autoritatea Electorală Permanentă a transmis, în 14 decembrie, un comunicat în care se arată că, potrivit prevederilor Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, la alegerile parţiale vor putea participa numai partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care la alegerile generale au îndeplinit pragul electoral prevăzut de lege, individual sau într-o alianţă politică ori electorală.

Iulian Ivan a adăugat că Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti se va pronunţa asupra acestor solicitări într-o şedinţă care va avea loc marţi.

Honorius Prigoană, fiului deputatului PDL Silviu Prigoană, a declarat, la Realitatea TV, că şi-a depus, luni după-amiază, la Biroul electoral al municipiului Bucureşti, candidatura pentru alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor care vor avea loc în colegiul uninominal 1.

"În această după-amiază mi-am depus candidatura, la Biroul electoral municipal", a declarat el.

Prigoană a menţionat că decizia ca el să fie candidatul PDL la alegerile parţiale din colegiul 1 Bucureşti s-a luat în şedinţa Biroul Permanent Naţional al partidului.

"În Biroul Permanent Naţional s-a votat cine să candideze pentru acest colegiu", a menţionat el, întrebat despre faptul că şi Virgil Tudorache, validat de Biroul local al PDL Sector 1 pentru a participa la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor, îşi depusese candidatura pentru acest scrutin.

Virgil Tudorache, validat de Biroul local al PDL sector 1 pentru a participa la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor, a avut, luni după-amiază, o discuţie cu liderul partidului, Emil Boc, la finalul căreia a spus că a decis să îşi retragă candidatura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici