PDL a vorbit delegaţiei Comisiei de la Veneţia despre "duplicitatea în declaraţii a USL"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, marţi, că i-a informat pe reprezentanţii Comisiei de la Veneţia despre "duplicitatea în declaraţii a USL" şi a menţionat că aşteaptă din partea experţilor comisiei un "raport obiectiv".

743 afișări
Imaginea articolului PDL a vorbit delegaţiei Comisiei de la Veneţia despre "duplicitatea în declaraţii a USL"

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Conducerea PDL în frunte cu Vasile Blaga s-a întâlnit, marţi dimineaţă, la sediul partidului din Modrogan, cu membri ai Comisiei de Veneţia.

"Fiecare dintre noi a încercat să-i convingă asupra justeţei cauzei noastre de a apăra statul de drept pe parcursul referendumului", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă, după întâlnire.

El a precizat că în cadrul discuţiilor a arătat "duplicitatea în declaraţii a USL", adică faptul că reprezentanţii Uniunii "una spun pe uz intern, în ţară, şi alta când vorbesc cu oficialii europeni".

Întrebat ce aşteaptă de la Comisia de la Veneţia după aceste discuţii, Blaga a spus că se aşteaptă la un "raport obiectiv".

"Un raport obiectiv, cum sunt absolut convins că o să îl şi facă!", a precizat preşedintele PDL.

O delegaţie de experţi ai Comisiei de la Veneţia se află luni şi marţi la Bucureşti. Conform Comisiei de la Veneţia, vizita are loc în contextul pregătirii unei opinii privind situaţia constituţională din România şi OUG care amendează Legea CC şi Legea referendumului.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia a avut în cursul după-amiezii de luni o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Băsescu a declarat, la întâlnire, că principala concluzie în urma evenimentelor politice din ultimele două luni este că instituţiile statului - CC, Parchetul General sau DNA - au rezistat presiunii politice, confirmând că România este un stat de drept.

Premierul Victor Ponta a susţinut în discuţia cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia că statul de drept nu a fost niciodată, în ultimele luni, în pericol în România şi a precizat că Guvernul vrea să depăşească actuala criză politică, fiind însă necesar ca toate părţile să respecte voinţa românilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici