PDL are alocate 56 de minute la dezbaterea moţiunii, PSD - 54, PNL - 31, Guvernul - o oră

Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au stabilit, miercuri, numărul de minute alocate grupurilor parlamentare la dezbaterea moţiunii de cenzură, PDL beneficiind de 56 de minute, PSD de 54, iar Guvernul având la dispoziţie o oră.

17 afișări
Imaginea articolului PDL are alocate 56 de minute la dezbaterea moţiunii, PSD - 54, PNL - 31, Guvernul - o oră

PDL are alocate 56 de minute la dezbaterea moţiunii, PSD - 54, PNL - 31, Guvernul - o oră (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Timpul total alocat intervenţiilor parlamentarilor grupurilor parlamentare este de 169 de minute.

PDL are rezervate 56 de minute, PSD - 54 de minute, PNL - 31 de minute, UDMR - 10 minute, grupul minorităţilor - 6 minute, UNPR - 9 minute, cei fără apartenenţă la grupuri - 3 minute.

Acest calcul a fost făcut conform algoritmului care alocă 20 de secunde pentru fiecare parlamentar.

Guvernului i s-au alocat 60 de minute, pe care le poate folosi la începutul şi la finalul dezbaterilor.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care moţiunea de cenzură "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, urmează să fie dezbătută şi supusă votului, a început, marţi dimineaţă.

La şedinţă, care a început cu o întârziere de circa 30 de minute faţă de ora anunţată, şi-au anunţat prezenţa 349 din cei 470 de parlamentari. Reuniunea este condusă de preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Premierul Emil Boc şi ceilalţi membri ai Executivului participă la dezbaterea moţiunii. Boc a afirmat, la sosirea la Palatul Parlamentului, că membrii opoziţiei trebuie să aibă emoţii pentru rezultatul votului la moţiunea de cenzură şi nu reprezentanţii Guvernului. El a mai spus, înainte de dezbaterile asupra moţiunii de cenzură, că înţelege nemulţumirea oamenilor afectaţi de criză, dar că şi aceştia trebuie să înţeleagă că Guvernul a făcut "exact ce trebuia" pentru a limita efectele acestei crize şi a permite ieşirea din recesiune.

La dezbaterea moţiunii asistă, de la balcoanele sălii de plen, peste 100 de persoane.

Odată cu dezbaterea moţiunii, în Bucureşti au loc proteste masive ale sindicaliştilor. În jurul orei 11.00, circa 20.000 de protestari adunaţi în Piaţa Victoriei au plecat în marş spre Parlament, unde vor aştepta rezultatul votului la moţiunea de cenzură, coloana de manifestanţi fiind însoţită de liderul PSD Victor Ponta, care avea la gât un steag tricolor şi o şapcă cu însemnele CNSLR-Frăţia, de Marian Vanghelie, Rovana Plumb şi Dan Nica.

Sindicaliştii vor mărşălui spre Palatul Parlamentului, pe traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei.

La fiecare dintre porţile Parlamentului se aflau, încă de la ora 8.00, alte câteva sute de sindicalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici