PDL cere Camerei să aprobe ca Teo Trandafir să fie membră a Comisiei de cultură

Liderul grupul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a solicitat, marţi, conducerii Camerei Deputaţilor, desemnarea deputatului PDL Teodora Trandafir ca membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

62 afișări
Imaginea articolului PDL cere Camerei să aprobe ca Teo Trandafir să fie membră a Comisiei de cultură

PDL cere Camerei să aprobe ca Teo Trandafir să fie membră a Comisiei de cultură (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Toader precizează că PDL aduce la cunoştinţa Biroului Permanent că Teodora Trandafir va face parte din Comisia pentru cultură pe unele din locurile cuvenite grupului PDL, conform algoritmului politic stabilit între partidele parlamentare.

Într-o notă a Secretariatului general al Camerei semnată de Ileana Maria Luncan, secretar general adjunct, se precizează că Teodora Trandafir, al cărui mandat a fost validat la data de 5 mai 2010, nu este membru al niciunei comisii, iar în Comisia de cultură, PDL are dreptul la 7 membri.

"Din cele 7 locuri, în prezent, grupul parlamentar ar ocupate 5 locuri. În concluzie, solicitarea grupului parlamentar al PDL poate fi inclusă pe ordinea de zi a plenului Camerei şi supusă aprobării", se arată în notă.

Grupul parlamentar al PDL a adus la cunoştinţa Biroului Permanent şi faptul că deputatul PDL Adrian Niţu îl va înlocui în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de buget, pe actualul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, care deţinea această calitate. Deputatul PDL Nicolae Bud va ocupa funcţia de secretar al Comsiei de buget, în locul lui Adrian Niţu.

Deputatul PDL Claudia Boghicevici îl va înlocui în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de muncă pe actualul ministru al Muncii, Ioan Botiş.

Grupul parlamentar al PDL a propus, la sfârşitul sesiunii de primăvară, conducerii partidului excluderea deputatului PDL Teo Trandafir pe motiv că aceasta a votat în favoarea moţiunii de cenzură a PSD. Deputaţii PDL s-au arătat nemulţumiţi de gestul pe care Trandafir l-a făcut atunci când şi-a exprimat votul la moţiunea de cenzură. Această propunere a grupului parlamentar nu a fost discutată, până în prezent, de conducerea PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici