PDL cere demisia ministrului Educaţiei, pe care îl acuză de PLAGIAT. Articolul lui Mang şi cel pe care l-ar fi COPIAT

PDL cere demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină", a declarat miercuri preşedintele PDL, Emil Boc.

1892 afișări
Imaginea articolului PDL cere demisia ministrului Educaţiei, pe care îl acuză de PLAGIAT. Articolul lui Mang şi cel pe care l-ar fi COPIAT

Ioan Mang (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi".

VEZI DOCUMENTUL ORIGINAL

"Demisia este necesară şi evidentă. Este inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care din nefericire a fost promovat pe bază de plagiat", a spus Emil Boc.

El a arătat că nu are nimic cu Ioan Mang, îl respectă, dar a repetat faptul că în fruntea Ministerului Educaţiei nu are ce căuta o persoană cu o carieră "fundamentată pe plagiat".

VEZI ARTICOLUL LUI MANG

Emil Boc a susţinut că întreaga operă academică a lui Mang "este una de plagiat între 80 şi 90%" şi a apreciat că numirea acestuia în fruntea Ministerului Educaţiei "arată uriaşele interese" care există la acest minister pentru a schimba Legea educaţiei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, întrebat dacă PDL va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei în cazul în care acesta nu-şi va da demisia, a confirmat acest demers, arătând că PDL "va folosi tot arsenalul" pentru a determina demisia lui Ioan Mang.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici