PDL îl acuză pe Oprescu de superficialitate: Încercarea de a se compara cu Băsescu e înduioşătoare

Consilierii PDL din CGMB afirmă că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu are capacitatea de administra oraşul, menţionând că acesta încearcă să dubleze costurile unor proiecte importante, precum Stadionul Lia Manoliu sau Sala Polivalentă.

14 afișări
Imaginea articolului PDL îl acuză pe Oprescu de superficialitate: Încercarea de a se compara cu Băsescu e înduioşătoare

PDL îl acuză pe Oprescu de superficialitate: Încercarea de a se compara cu Băsescu e înduioşătoare (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Consilierii PDL precizează, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că au susţinut toate proiectele majore realizate sau în curs de realizare din Capitală care au fost iniţiate de primarii Băsescu şi Videanu.

Guvernul PDL alocă sume importante atât pentru subvenţionarea căldurii şi a apei calde pentru bucureşteni, cât şi pentru realizarea unor obiective de interes major, cum ar fi Stadionul Lia Manoliu sau Sala Polivalentă, se precizează în comunicat.

"În acest context, ne exprimăm, încă odată, îngrijorarea faţă de dublarea, de către Sorin Oprescu, a costurilor acestor proiecte. Drept urmare, considerăm inacceptabilă încercarea primarului Oprescu de a crea aparenţa unui conflict politic pentru a-şi ascunde incapacitatea de a administra oraşul şi superficialitatea cu care îşi exercită atribuţiile. Apreciem că încercarea lui Sorin Oprescu de a se compara cu Traian Băsescu este înduioşătoare şi fantezistă, în acelaşi timp, cel puţin pentru câteva motive: Băsescu avea proiecte pentru Bucureşti, Oprescu nu are; preşedintele avea un Consiliu General ostil, pe când actualul primar are consilieri care i-au oferit tot suportul; nu în ultimul rând, spre deosebire de Sorin Oprescu, Traian Băsescu nu şi-a permis niciodată să falsifice voinţa Consiliului General", se arată în comunicat.

PDL îl acuză pe primarul că a încălcat legea redactând un buget fără să ţină cont de ceea ce s-a votat în Consiliul General.

"Nu PDL, PSD, PNL, PRM sau PNG sunt de vină pentru acest lucru. Vina îi aparţine lui Sorin Oprescu. Îi cerem primarului să intre în legalitate şi să rescrie bugetul în mod corect, aşa cum a fost acesta aprobat în şedinţa CGMB. În continuare, ne arătăm întreaga disponibilitate de a colabora cu Sorin Oprescu în susţinerea proiectelor cu adevărat importante pentru bucureşteni. Dar nimeni nu poate fi mai presus de lege, nici măcar un primar aşa-zis independent", se arată în comunicat.

Primarul Sorin Oprescu îi invită la discuţii pe preşedinţii partidelor reprezentate în CGMB, pentru a le prezinta "proiectele de care Bucureştiul are nevoie", printre care finalizarea Stadionului Naţional, precizând că bugetul Capitalei pe 2011 va trebui din nou supus votului în Consiliu.

Edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a adresat, miercuri, o scrisoare preşedinţilor celor cinci partide reprezentate în Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în legatură cu bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2011, se arată într-un comunicat de miercuri al municipalităţii.

"După cum probabil ştiţi, bugetul Capitalei pe anul 2011 va trebui supus din nou votului CGMB, într-o formă mai echilibrată, mai realistă şi mai potrivită cu nevoile oraşului şi ale bucureştenilor", scrie Oprescu în scrisoarea adresată lui Emil Boc - PDL, Victor Ponta - PSD, Crin Antonescu - PNL, Corneliu Vadim Tudor - PRM şi Gheorghe Becali - PNG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici