PDL: Priviţi-l astăzi pe Vadim Tudor şi îl vedeţi pe Victor Ponta de mâine!

Preşedintele PSD, Victor Ponta, este "mediocru şi habarnist, rău şi agresiv" şi, după ce s-a jucat de-a Che Guevara şi de-a Mao, ţine să se joace şi de-a Stalin, dar ceea ce-i iese e doar o caricatură proastă a lui Corneliu Vadim Tudor, susţine PDL.

1771 afișări
Imaginea articolului PDL: Priviţi-l astăzi pe Vadim Tudor şi îl vedeţi pe Victor Ponta de mâine!

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Incapabil să ofere soluţii reale problemelor României, enervat de îmbunătăţirea perspectivei economice a ţării, politicianul socialist Victor Ponta umblă prin ţară şi ameninţă. De câteva luni, Victor Ponta anunţă, cui are timp să stea să-l asculte, liste cu viitori deţinuţi ai regimului pe care are de gând să-l instaureze în România.

Până acum, cam toţi membrii BPN al PDL au fost nominalizaţi de imberbul socialist. Insultând o sărbătoare sfântă a românilor, Victor Ponta nu s-a putut abţine nici ieri, 15 august a.c., de la ameninţări şi calomnii. După ce s-a jucat de-a Che Guevara şi de-a Mao, Victor Ponta ţine să se joace şi de-a Stalin, dar ceea ce-i iese e doar o caricatură proastă a lui Corneliu Vadim Tudor. Strigând în gura mare prin târguri şi prin pieţe, prin studiouri de televiziune dispuse să-l găzduiască şi prin şedinţe caraghioase de partid cum va aresta el pe unul sau pe altul, Victor Ponta speră să câştige voturi. Această atitudine vorbeşte de la sine despre calitatea lui politică, dar şi despre limitele sale atât de strâmte", se arată într-un comunicat al PDL remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia democrat-liberalilor, genul de abordare al lui Ponta este similar stilului Vadim Tudor al anilor '90 şi anunţă o asemănare de destin politic.

"Victor Ponta îi calcă pe urme lui Vadim Tudor. Îi dorim succes! Priviţi-l astăzi pe Vadim Tudor şi îl vedeţi pe Victor Ponta de mâine. Mediocru şi habarnist, rău şi agresiv, Victor Ponta nu reuşeşte, însă, să impresioneze pe nimeni. Reamintim că vremea guvernului Năstase, când Victor Ponta făcea parte din cabinet, iar acţiunile justiţiei se decideau în şedinţe de partid şi se consemnau în stenograme, a trecut. Ca o dovadă în plus a inadecvării lui Victor Ponta la România de azi, el pare a fi singurul cetăţean român care trăieşte, încă, sub ministeriatul doamnei Stănoiu", se mai arată în comunicatul PDL.

Democrat-liberalii susţin că, în prezent, în România, procurorii şi judecătorii sunt independenţi, au toate garanţiile legale pentru independenţă politică şi au suficientă experienţă pentru a îndeplini actul de justiţie conform legii, "şi nu conform listelor lui Victor Ponta".

"Drumul spre statul de drept este ireversibil şi mofturile ţâfnoase ale câte unui vadimist întârziat nu pot opri acest drum. Justiţia e pe mâini bune, sigure - justiţia e pe mâinile magistraţilor! PDL a respectat mereu independenţa justiţiei şi a acceptat mereu soluţiile magistraţilor români, chiar dacă acestea sancţionau importanţi colegi de-ai noştri. PSD are, însă, o cu totul altă tradiţie când e vorba despre justiţie. Pentru socialişti, justiţia este un instrument de reglare a conturilor politice cu adversarii politici. La fel crede şi Victor Ponta. De aceea a eşuat lamentabil în cariera de procuror, dar i-a ieşit atât de bine cariera de politician socialist", se arată în comunicat.

PDL susţine că nu ar fi luat această poziţie "dacă nu ar fi fost vorba despre declaraţiile repetate obsesiv ale cuiva care se visează primul ministru al României şi ameninţă să trimită la închisoare pe oricine îi va sta în cale".

"Victor Ponta se află într-o gravă derivă. Altfel, viitorul e din ce în ce mai clar cel puţin într-o privinţă: Victor Ponta nu va fi prim-ministru, iar USL nu va câştiga majoritatea sufragiilor românilor. Într-un fel, ar trebui să-i mulţumim lui Victor Ponta - el pune vârtos umărul la eşecul proiectului lui politic. E întrecut doar de Crin Antonescu în privinţa hărniciei cu care lucrează la propria cădere. Dar nu Victor Ponta contează de fapt, ci stabilitatea unei ţări care, mai ales datorită partidului lui Ponta, a trecut printr-o tranziţie grea, adesea contradictorie, dinspre comunism spre democraţie. România se consolidează ca stat de drept şi România nu se va întoarce în timp", se mai arată în comunicat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu membri PSD şi PNL din judeţul Suceava, că Gheorghe Flutur trebuie îndepărtat de la conducerea judeţului Suceava întrucât acesta este exponentul "ciocoiului portocaliu" şi că în Gorj este cunoscut ca "ucigaşul de găini".

Preşedintele PSD a spus că, în sondajele interne ale PDL, după Elena Udrea, Gheorghe Flutur este cel mai detestat membru PDL, fiind la egalitate cu Roberta Anastase.

Victor Ponta a mai declarat că parlamentarii USL vor să fie aprobată o lege prin care să se interzică mita electorală bugetară, aceasta urmând să fie numită "Legea anti-Udrea", arătând că Udrea este substantiv comun pentru "şpagă bugetară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici