PDL: Vacanţa Ponta-Antonescu a luat sfârşit, înseamnă că economia românească e în pericol

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat că Victor Ponta "a reuşit cum a pus piciorul în ţară să facă un nou gest în care se amestecă iresponsabilitatea şi băşcălia" şi a arătat că premierul s-a supărat pe Consiliul Fiscal deoarece analiza consiliului arăta că bugetul "e slab susţinut".

175 afișări
Imaginea articolului PDL: Vacanţa Ponta-Antonescu a luat sfârşit, înseamnă că economia românească e în pericol

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Vacanţa Ponta-Antonescu a luat sfârşit, ceea ce înseamnă că economia românească e în pericol. Obiectivul e foarte clar: distrugerea sistemului privat. Regimul USL naşte în continuare impozite şi omoară investiţii, locuri de muncă, oameni de afaceri. Victor Ponta a reuşit cum a pus piciorul în ţară să facă un nou gest în care se amestecă iresponsabilitatea şi băşcălia, domnul Ponta s-a supărat pe Consiliul fiscal, pe «ăla» de la Consiliul fiscal", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, TrTraian Ungureanu

Potrivit lui Traian Ungureanu, Consiliul fiscal este rezultatul Legii răspunderii fiscale adoptate în 2010, în urma înţelegerii cu FMI din 2009, "acord încheiat de Guvernul din care domnul Ponta făcea parte la acea dată".

"Nu e vorba numai de mitocănie, e vorba de iresponsabilitate. Când primul ministru îşi permite să ia peste picior Consiliul fiscal, gestul e înregistrat ca o dovadă de neseriozitate. Ce l-o fi supărat pe domnul Ponta aşa de tare din intervenţia Consiliului fiscal? Şi o să vă spun eu ce l-a supărat pe domnul Ponta: domnul Ponta a văzut că într-o analiză a Consiliului fiscal bugetul e slab susţinut şi Guvernul nu face ce trebuie să facă pentru ca economia să se mişte", a arătat Traian Ungureanu.

El a precizat că din analiza Consiliului fiscal rezultă că încasările la buget sunt cu 6,5 miliarde mai mici, investiţiile au scăzut cu 1,47 de miliarde şi s-a înregistrat un eşec major în absorbţia fondurilor europene.

"Situaţia economică în care domnul Ponta vede numai lucruri bune şi de lăudat arată în felul următor: domnul Ponta spune că nu vom avea impozite noi. De fapt ce ne spune domnul Ponta este că «noi nu vom fura din buzunarul drept al cetăţeanului, ci din cel stâng»", a adăugat Ungureanu.

El a adăugat că în scrisoarea de intenţie către FMI persoanele fizice autorizate vor trebui să plătească CASS, precizând că în această categorie intră taximetriştii, micii comercianţi, adică "oameni care nu trăiesc pe seama statului".

"Asta ne arată că pe de o parte impozitele cresc, dar toate aceste impozite lovesc în oamenii cu venituri mici care muncesc ceva, ei sunt victimele numărul 1 ale regimului USL", a mai spus Ungureanu.

Rectificarea bugetară încalcă mai multe reguli fiscal bugetare, cea mai importantă fiind ţinta de deficit, şi a fost făcută pe baza unor proiecţii nerealiste, numai din impozitul pe venit şi contribuţii din asigurări, veniturile fiind supraestimate cu 1 miliard de lei, potrivit Consiliului Fiscal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici