PDL vrea alegeri parlamentare şi locale comasate în 18 noiembrie 2012

PDL vrea ca alegerile parlamentare şi cele locale să aibă loc simultan în data de 18 noiembrie 2012, propunere care va fi discutată în coaliţie împreună cu trecerea la uninominalul pur pentru legislative, conform discuţiilor purtate duminică la reuniunea PDL de la Parlament.

788 afișări
Imaginea articolului PDL vrea alegeri parlamentare şi locale comasate în 18 noiembrie 2012

PDL vrea alegeri parlamentare şi locale comasate în 18 noiembrie 2012 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că la reuniunea care a început la ora 16.00 la Palatul Parlamentului, între liderii şi parlamentarii partidului, s-a discutat despre comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2012.

Democrat-liberalii au discutat şi despre ziua în care ar trebui să aibă loc acestea şi au convenit asupra datei de 18 noiembrie 2012, au precizat sursele citate.

Conform acestora, propunerea PDL va fi discutată şi în coaliţie, împreună cu intenţia de trecere la votul uninominal necompensat pentru parlamentare.

Democrat-liberalii ar dori ca alegerile parlamentare să se desfăşoare pe sistemul de vot uninominal necompensat într-un tur, însă ar putea accepta la negocierile din coaliţie şi două tururi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici