Pe timp de pandemie, SUA şi Rusia se "războiesc" pe spaţiul cosmic: "Toată lumea ştie ce vine după ocuparea unor teritorii"

  • Roscosmos critică planurile de expansiune ale SUA în spaţiul cosmic
  • "Expropriază spaţiul cosmic şi teritorii ale altor planete, descurajând cooperarea altor naţiuni", spune Roscosmos
  • Televiziunea rusă RT vorbeşte despre spaţiul cosmic ca despre un "vest sălbatic modern"
2314 afișări
Imaginea articolului Pe timp de pandemie, SUA şi Rusia se "războiesc" pe spaţiul cosmic: "Toată lumea ştie ce vine după ocuparea unor teritorii"

Pe timp de pandemie, SUA şi Rusia se "războiesc" pe spaţiul cosmic: "Toată lumea ştie ce vine după ocuparea unor teritorii"

Chiar si pe timp de pandemie, cele mai puternice state ale lumii îşi continuă proiectele şi ambiţiile spaţiale. Ruşii sunt supăraţi că americanii se comportă ca într-un "vest sălbatic modern". Televiziunea rusă RT relatează că Sergey Savelyev, vicedirectorul Roscosmos, responsabil pentru cooperarea internaţională, a criticat planurile americanilor.
 
"Aceste încercări de a expropria spaţiul cosmic, planurile agresive de a cuceri de facto teritorii ale altor planete nu fac decât să descurajeze o cooperare fructuoasă a altor naţiuni", a spus Sergey Savelyev.
 
Savelyev a oferit această luare de poziţie după ce SUA a început să lucreze pentru atragerea unor companii private şi a unor naţiuni străine pentru recuperarea şi folosirea resurselor spaţiale.
 
"Americanii ar trebui să aibă dreptul de a se angaja în explorarea comercială a spaţiului, în recuperarea şi folosirea unor resurse din spaţiu", a notat Casa Albă într-un comunicat.
 
În 2015, Congresul Statelor Unite a adoptat un act prin care a pavat drumul către extragerea unor resurse lunare ori de pe asteroizi de câtre companii private.
 
"Istoria a arătat exemple de naţiuni care şi-au urmat interesele luând teritorii. Toată lumea ştie ce vine după asta", a mai spus Savelyev. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici