Pennsylvania, un câmp de luptă între Biden şi Trump, ar putea aduce primul musulman în Senatul american

Preşedintele Joe Biden şi fostul preşedinte Donald Trump au făcut campanie pe părţi în Pennsylvania, oferind o previzualizare a luptei finale din 2024.

1689 afișări
Imaginea articolului Pennsylvania, un câmp de luptă între Biden şi Trump, ar putea aduce primul musulman în Senatul american

Dr Oz, Facebook

Democraţii – inclusiv Biden şi fostul preşedinte Barack Obama, care i s-au alăturat sâmbătă pe drumul din Philadelphia – închid campania argumentând că republicanii nu au de gând să slăbească creşterea inflaţiei, susţinând că ar putea pune în pericol securitatea socială şi sistemul social de asigurări medicale.

Popularitatea lui Biden este sub nivelul mării, ceea ce a însemnat că Pennsylvania este unul dintre rarele locuri în care nativul din Scranton a apărut cu un candidat la Senat într-o cursă strâns contestată, transmite CNN

Democraţii, care controlează Senatul pe jumătate (având doar 48 de locuri, celelalte două fiind ocupate de independenţi liberali), se luptă să-şi apere locurile din Nevada, Georgia şi Arizona. Republicanii au nevoie de doar un loc pentru a câştiga majoritatea, aşa că democraţii speră că o victorie din Pennsylvania ar putea atenua pierderile. 

După ce s-a plimbat pe scenă cu Obama, Biden şi-a criticat rivalul în timp ce la Latrobe, Trump îşi făcea apariţia două ore mai târziu alături de dr. Mehmet Oz  (ce ar putea fi primul senator musulman din Senatul american) şi de candidatul republican pentru funcţia de guvernator Doug Mastriano.

El a remarcat că obiectivul său atunci când a candidat pentru preşedinte era „să construiască o economie de jos în sus şi de la mijloc în afară”, pe care a descris-o ca fiind o „schimbare fundamentală, în comparaţie cu Oz şi mega-economia republicană de trickledown MAGA”.

„Acesta nu este Partidul Republican al tatălui tău”, a adăugat preşedintele. „Aceasta este o rasă diferită de pisici. Vorbesc serios. Uite, toate se referă la îmbogăţirea celor bogaţi. Şi cei mai bogaţi rămân bogaţi. Clasa de mijloc se încordează. Săracii devin mai săraci în baza politicii lor”.

Apărând după Biden, Fetterman l-a strigat pe Oz pentru a i se alătura lui Trump la miting – „un adevărat exerciţiu de moderaţie”, a batjocorit el – în timp ce încerca să le reamintească pensilvanenilor modul în care Trump a stârnit teoriile conspiraţiei care au instigat la  insurecţia din 6 ianuarie la Capitoliu.

El a adăugat că „inflaţia a rănit familiile muncitoare din Pennsylvania, dar ai nevoie de un senator care să înţeleagă cu adevărat ce înseamnă asta cu adevărat”, arătând cu degetul la averea lui Oz pentru a argumenta că nu este familiarizat cu durerea americanilor de rând faţă de  preţurile mari.

Deşi prezenţa lui Trump în vestul Pennsylvania îl poate ajuta pe Oz să atragă alegători, ar putea, de asemenea, să complice apelurile sale finale către moderati şi independenţi de care candidatul GOP la Senat are nevoie pentru a obţine victoria -  alegătorii care au fost înstrăinaţi de Trump în timpul preşedinţiei sale.

Vorbind înaintea lui Trump la miting, Oz nu l-a menţionat pe fostul preşedinte, fiind o mişcare grăitoare. 

„Acesta ar putea fi votul care va face diferenţa”, a spus Trump în sprijinul pentru Oz. „Ar putea fi 51, ar putea fi 50”, a spus el despre raportul de putere din Senat. Dacă este „49 pentru republicani, această ţară,  nu ştiu dacă vamai  trăi încă doi ani”.

Fostul preşedinte Donald Trump a spus miercuri că Mehmet Oz ar trebui să declare victoria asupra adversarului săi democrat, Dave McCormick în lupta  pentru Pennsylvania privind nominalizarea Senatului, reluând cartea sa conspirativă de la alegerile prezidenţiale din 2020 care au dus la insurecţia   din 6 ianuarie. la Capitoliu, scrie Politico

„Dr. Oz ar trebui să declare victoria. Le este mult mai greu să trişeze cu buletinele de vot”, a spus Trump pe Truth Social. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici