Video Peste 250 de persoane la un miting ACL împotriva OUG privind migraţia aleşilor locali/ Blaga: Realităţile economice îl omoară pe Ponta. În ianuarie demitem Guvernul - VIDEO

Aproximativ 250 de persoane, între care liderii PNL şi PDL, în frunte cu Klaus Iohhanis şi Vasile Blaga, participă, joi dimineaţă, la un miting organizat de ACL în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali.

1015 afișări

La mitingul ACL împotriva OUG privind migraţia aleşilor locali participă aproximativ 250 de persoane, precum şi lideri ai PNL şi PDL, între care Teodor Atanasiu, Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, Rareş Mănescu, Andrei Chiliman, Sulfina Barbu, Dan Motreanu, Florin Alexe, Sorin Roşca Stănescu, Cristina Pocora.

De asemenea, la acţiunea de protest sunt prezenţi şi preşedintele PDL, Vasile Blaga şi preşedintele PNL, Klaus Iohannis.

În zona de desfăşurare a mitingului au fost instalate scaune, majoritatea participanţilor fiind aşezaţi pe acestea.

Participanţii au primit tricouri albe inscripţionate cu textul "Ponta fură alegerile", precum şi steaguri cu sigla Alianţei Creştin Liberale.

Pe un ecran instalat în Piaţa Victoriei, cei prezenţi urmăresc un colaj de declaraţii controversate ale premierului Victor Ponta, ale Avocatului Poporului şi ale unor realizatori Antena 3.

De asemenea, la locul de desfăşurare a mitingului a fost adus şi un aparat de popcorn, fiind distribuite gratuit floricele, aluzie la declaraţia premierului Ponta, care spunea că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor, când îşi va lua "popcorn şi băutură răcoritoare" şi se va uita la dezbaterile între "doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, şi aşa mai departe".

Blaga: Realităţile economice îl omoară pe Ponta, e disperat. În ianuarie demitem Guvernul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat joi la mitingul ACL din Piaţa Victoriei că realităţile economice ”îl omoară pe Victor Ponta”, iar premierul este ”disperat” de scorul electoral pe care îl va obţine la prezidenţiale, acesta fiind motivul pentru care vrea să permită traseismul primarilor.

”PSD funcţionează ca o caracatiţă care doreşte şi a dorit dintotdeauna să pună mâna pe toate instituţiile statului, aşa funcţionează el, nu ştie a funcţiona altfel. Ponta stă puţin în Palatul Victoria, azi e pe aici. Nu guvernează, vedeţi că el teleguvernează, dar realităţile economice îl omoară. La 7 luni el spune că 16 mii de firme s-au închis, că investiţiile sunt la pământ, că absorbţia fondurilor europene e la pământ, că sănătatea e la pământ, că nu a creat locuri de muncă. Unde-i milionul de locuri de muncă promis de cel mai mare mincinos din istoria politicii româneşti?”, a afirmat Blaga, la mitingul organizat de ACL în Piaţa Victoriei împotriva adoptării OUG privind migraţia primarilor, la care participă aproximativ 400 de persoane.

”Acest om (Victor Ponta - n.r.) a promis că nici mai mult nici mai puţin mai face o mârşăvie ca aceea pe care încearcă să o facă astăzi. Că după ce suspendă 10 zile o lege care opreşte migraţia politică, are el grijă să mai dea o lege de suspendat şi Codul penal 10 zile”, a spus Blaga.

El a afirmat că ”tinerii pesedişti sunt mult mai răi decât vechii pesedişti”, pentru că celor tineri nu le este frică de nimic.

Blaga a spus că Victor Ponta este ”disperat” de faptul că nu obţine mai mult de 35% din opţiunile electorale.

”El mănâncă popcorn în turul întâi? O să păţească ce a păţit celălalt cu «Mihaela, dragostea mea». Că s-au culcat fericiţi şi dimineaţă a fost altfel, asta o să păţească Victor Ponta”, a transmis liderul PDL.

De asemenea, Blaga şi-a exprimat convingerea că ACL va câştiga alegerile prezidenţiale cu Klaus Iohannis, iar în ianuarie va fi demis Guvernul Ponta printr-o moţiune de cenzură.

”Primarii adevăraţi, caracterele adevărate, acum se văd. Eu le spun foarte clar: dragi primari care veţi fi mituiţi, veţi avea probleme şi voi şi cei care vă dau banii. Pentru că facem demersul până la capăt. Să mai ştiţi un lucru. Pentru că aceşti bani îi luaţi ca mită electorală, vi-i luăm înapoi în ianuarie. Ca să ne înţelegem bine, doar pentru că sunt mită electorală”, le-a transmis Blaga aleşilor locali.

Liderul PDL a menţionat că în 2006 Alianţa DA a fost cea care a iniţiat proiectul de interzicere a traseismului, care a fost aprobat inclusiv cu votul favorabil al PSD, după o serie de negocieri politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici