Peste 330.000 de persoane sunt aşteptate duminică la urne pentru alegerea şefului CJ Teleorman

Peste 330.000 de persoane din Teleorman sunt aşteptate să vină la urne, duminică, pentru a alege un nou preşedinte al Consiliului Judeţean, post rămas vacant ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea în funcţia de senator.

292 afișări
Imaginea articolului Peste 330.000 de persoane sunt aşteptate duminică la urne pentru alegerea şefului CJ Teleorman

Peste 330.000 de persoane sunt aşteptate duminică la urne pentru alegerea şefului CJ Teleorman (Imagine: Gabriel petrescu/Mediafax Foto)

În judeţul Teleorman au fost organizate 334 de secţii de votare, iar pe listele electorale permanente se află 338.023 de alegători, în timp ce pe listele electorale complementare sunt 171.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, la alegerile locale parţiale se vor confrunta opt candidaţi, respectiv Adrian Gâdea din partea USL, de profesie jurist, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Constantin Amariei, reprezentând PDL - profesor, Aurel Voicu de la Partidul Verde, care este jurist pensionar, Andrei Burcină - Partidul Naţional Democrat Creştin, Tudor Neagu de la PPDD, Mihai Pârvu Vişa din partea PRM, de profesie economist, George Pîrjol - PNŢCD, care este medic veterinar şi Sorin Andrei - Partidul "Totul pentru Ţară", de profesie constructor şi care are funcţie de manager.

Alegerile parţiale pentru preşedinţia CJ Teleorman au loc ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea în funcţia de senator.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Teleorman, tot duminică, au loc alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Turnu Măgurele şi al comunei Bujoru, în timp ce în comuna Călmăţuiu de Sus au loc alegeri parţiale pentru completarea Consiliului Local.

În municipiul Turnu Măgurele, fostul primar Nicolae Mohanu (USL) a fost ales senator, iar pentru scrutinul de duminică sunt cinci candidaţi : Dănuţ Cuclea (USL), Georgica Paunescu (PDL), Cătălin Mitrică (PPDD), George Turcu (PRM) şi Gae Cristian Felix (PER).

În comuna Bujoru sunt patru candidaţi la funcţia de primar, iar organizeaza alegerilor este necesară după ce, la începutul lunii decembrie 2012, fostul primar Dian Chiran a murit. Candidaţii sunt Gică Sârbu (USL), Avram Ginel Sorin (PDL), Paul Florentin Grama (PPDD) şi Cristian Boantă (independent).

În comuna Călmăţuiu vor fi alegeri locale parţiale pentru completarea Consiliului Local, care nu a putut funcţiona până în prezent din cauza absenţei permanente a unor aleşi locali care au refuzat să participe din vara anului trecut la şedinţele CL.

Campania electorală a durat 15 zile, începând în 20 ianuarie 2013 şi încheindu-se în 2 februarie, la ora 7.00.

Procesul de votare va începe duminică la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici