Petre Roman: Fiecare liberal care candidează la alegeri trebuie să cotizeze cu câte 2.500 de euro

Fostul premier Petre Roman, candidat PNL într-un colegiu din Braşov, a declarat, luni seara, că fiecare liberal care a vrut să intre în cursa pentru alegerile parlamentare a trebuit să cotizeze la partid cu câte 2.500 de euro, el precizând că a apelat la sponsori.

1123 afișări
Imaginea articolului Petre Roman: Fiecare liberal care candidează la alegeri trebuie să cotizeze cu câte 2.500 de euro

Petre Roman (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Banii vor fi folosiţi în campania partidului la nivel naţional, a adăugat Roman.

Invitat la emisiunea "Imparţial", difuzată de Digi24, Petre Roman a recunoscut că a apelat la sponsori pentru a-şi finanţa participarea la alegerile din 9 decembrie.

Pentru fostul prim-ministru contribuţia financiară a candidaţilor este un lucru firesc, având în vedere că o campanie electorală presupune apariţii
în mass-media, promovare outdoor, cheltuieli legate de echipele de voluntari.

"A fost o cheltuială cu garanţia, pe care am dat-o din buzunar. E vorba de garanţia cerută de lege şi de cea cerută de partid pentru cheltuielile generale. E o chestiune cât se poate de transparentă. Ştiu că toate partidele au nevoie de o sumă de bani pentru ceea ce înseamnă campania la nivel naţional", a spus Petre Roman.

Acesta a dezvăluit că, în cazul Partidului Naţional Liberal, suma pe care candidaţii în alegeri au trebuit să o achite a fost de 2.500 de euro.

"E nevoie şi de sponsori. Eu mă găsesc într-o situaţie avantajoasă, aceea de a apela la oameni pe care-i cunosc şi care vor să mă vadă în Parlamentul României, nu pentru interes strict personal", a adăugat fostul premier.

Acesta a mai spus că sunt candidaţi care fac cheltuieli care nu pot fi mărturisite, dar că el nu se numără printre aceştia.

Fostul premier Petre Roman care candidează din partea PNL pentru un loc de deputat în Braşov menţionează în declaraţia de avere o singură locuinţă în Voluntari, trei maşini, tablouri de 20.000 de euro, precum şi 48.000 de euro şi 68.000 de dolari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În declaraţia de avere depusă la sediul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Braşov în 24 octombrie, Petre Roman menţionează că are o locuinţă de 202 metri pătraţi în Voluntari, cumpărată în anul 2010.

El precizează că nu deţine niciun teren, dar are trei maşini, o Honda şi o Lancia din 2006, precum şi un Land Rover, cumpărat în 2011.

Petre Roman a mai declarat bijuteriile soţiei, în valoare de 2.000 de euro, dar şi tablouri de 20.000 de euro.

În bancă, fostul premier are două conturi ambele deschise în 2008, în valoare de 48.000 de euro şi 68.000 de dolari.

La rubrica de "Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate" menţionează că este acţionar cu o cotă de 50 la sută la societatea Ana&Petrus, pe care tot el a împrumutat-o în nume personal cu 100.000 de euro.

Petre Roman, în vârstă de 66 de ani, este în prezent profesor la Universitatea Politehnica Bucureştri şi membru PNL.

Roman va candida pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 8 Bartolomeu - Tractorul - Triaj - Uzina 2, avându-l drept contracandidat pe fostul ministrul al Finanţelor din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomiţianu, de la PDL, care candidează pentru al doilea mandat de deputat.

În acelaşi colegiu vor mai candida Geczi Gellert, viceprimarul municipiului Săcele (UDMR), Eugen Telişcă (PRM), Dumitru Buţan (PPDD) şi Romeo-Vasile Paşcu (PER).

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici