Philippe Beke a scris trei volume despre istoria româno-belgiană în timpul mandatului de ambasador

Ambasadorul Belgiei în România şi în Republica Moldova, Philippe Beke, a declarat miercuri, când şi-a luat rămas bun de la corpul diplomatic şi de la mediul de afaceri, la final de mandat, că în această perioadă a scris trei volume de circa 1.000 de pagini despre istoria comună româno-belgiană.

179 afișări
Imaginea articolului Philippe Beke a scris trei volume despre istoria româno-belgiană în timpul mandatului de ambasador

Philippe Beke a scris trei volume despre istoria româno-belgiană în timpul mandatului de ambasador (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Păstrez o amintire frumoasă a acestei ţări, am avut ocazia să vizitez diferite locaţii. Doresc, de asemenea, să îi salut pe partenerii mei de la Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) pentru activitatea intensă, pentru că este important ca lumea antreprenoriatului să se reunească pentru a arăta Guvernului că are forţa necesară. Cred că acest organism va reprezenta, de asemenea, o ocazie pentru evidenţierea calităţii româneşti în industrie şi servicii sau în agricultură", a declarat Philippe Beke.

În cadrul discursului de final de mandat, Philippe Beke a pus accentul şi pe istoria comună pe care România o împărtăşeşte cu statul belgian. "Plec cu un sentiment pozitiv din punct de vedere istoric. Eu fac parte dintre cei care cred că trebuie să cunoaştem istoria pentru a pregăti viitorul, fapt pentru care am scris împreună cu echipa mea trei volume de aproximativ 1.000 de pagini, care ilustrează istoria comună dintre România şi Belgia. Constituţia României din anul 1866 a fost în mare parte inspirată de Constituţia belgiană. Belgia a avut de asemenea, un mare aport în crearea structurii Băncii Naţionale Române din anul 1880", a spus Philippe Beke.

Ambasadorul a menţionat cooperarea dintre România şi Belgia privind necesitatea creării unei structuri care să permită un dialog mai pronunţat între Est şi Vest. Această dorinţă comună a condus la organizarea conferinţei de la Helsinki din anul 1975, în cadrul căreia s-a decis crearea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

După mandatul din România, Philippe Beke va reprezenta Belgia în Finlanda şi Estonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici