Plângere la CNA cu privire la emisiunile TVR în care apar Liviu Dragnea şi Petre Daea

Liberalii cer din nou CNA să analizeze emisiunile difuzate de TVR pe 12 şi 19 mai în care apar Liviu Dragnea şi Petre Daea, a anunţat, luni pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, precizând că postul public de televiziune a încălcat legislaţia electorală.

860 afișări
Imaginea articolului Plângere la CNA cu privire la emisiunile TVR în care apar Liviu Dragnea şi Petre Daea

PNL sesizează din nou CNA cu privire la emisiunile TVR în care apar Liviu Dragnea şi Petre Daea

„PNL a sesizat din nou CNA în legătură cu emisiunea ”Viaţa satului” de la TVR1. Transformarea TVR în trâmbiţa PSD cu încălcarea legislaţiei electorale şi sfidând cetăţenii plătitori de taxe pentru televiziunea publică nu mai poate fi tolerată! Suntem hotărâţi să adresăm sesizări instituţiei competente ori de câte ori legea este încălcată şi obligaţia de informare a TVR este transformată în manipulare pe faţă! Săptămâna trecută, am sesizat CNA în legătură cu emisiunea ”Viaţa satului” de pe postul TVR1, unde Liviu Dragnea şi Petre Daia promiteau fermierilor râuri de lapte şi miere, fără niciun marcaj publicitar. Ieri, emisiunea ”Viaţa Satului” l-a avut invitat în platou iarăşi pe Liviu Dragnea, tot fără afişaj specific, deşi conţinutul emisiunii a fost vădit publicitar. Nu ne-am mira să îl revedem în platou pe Liviu Dragnea şi la emisiunea următoare, care pică fix în 26 mai când în România sunt alegeri!”, a scris Raluca Turcan, luni pe Facebook.

PNL solicită Consiliului Naţional al Audiovizualului să analizeze respectarea prevederilor privind campaniile electorale de către TVR.

„Somăm CNA, către care am trimis astăzi o nouă sesizare, să analizeze de urgenţă respectarea de către TVR a prevederilor privind promovarea electorală şi să ia măsurile ce se impun. Televiziunea publică trebuie să îşi îndeplinească rolul conferit de lege, atât în timpul campaniilor electorale, cât şi în afara lor. Postul public de televiziune este al publicului plătitor şi faţă de acesta are obligaţii, nu faţă de Liviu Dragnea!”, a mai spus Turcan.

În sesizare, PNL aminteşte CNA că în perioada campaniei electorale televiziunile sun tobligate să nu facă propagandă electorală.

„Revenire asupra sesizării privind emisiunea Viaţa Satului, difuzată în data de 12 şi 19 mai, la TVR1. Vă solicit să verificaţi respectarea prevederilor legale pivind promovarea electorală în cazul emisiunilor „Viaţa satului”, de pe TVR1, difuzate în data de 12 şi 19 mai, la care au participat preşedintele PSD Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii Petre Daea. Am sesizat CNA în data de 13 mai şi până în acest moment instituţia nu a dezbătut acest caz. Vă reamintesc faptul că este o săptămână de campanie electorală, iar dacă Televiziunea Publică nu va fi obligată să respecte legea, există riscul să facă propagandă electorală şi în ziua votului, astfel consecinţele vor fi unele ireversibile”, prevede sesizarea făcută, luni, de către PNL.

Pe 13 mai, PNL solicita CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze "cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală" în emisiunea ”Viaţa Satului”, difuzată, duminică, la postul public de televiziune.

Şi alianţa USR-PLUS a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să analizeze cum a făcut TVR promovare electorală, într-o emisiune în care au apărut preşedintele PSD Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii Petre Daea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici