Plângere penală împotriva primarului comunei Râciu. ICCJ a stabilit că a colaborat cu Securitatea

Prefectul de Mureş, Lucian Goga, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş împotriva primarului comunei Râciu, Ioan Vasu, pe care-l acuză de fals în declaraţii, după ce înaintea alegerilor a spus că nu a colaborat cu Securitatea, dar ICCJ a constatat contrariul.

791 afișări
Imaginea articolului Plângere penală împotriva primarului comunei Râciu. ICCJ a stabilit că a colaborat cu Securitatea

Plângere penală împotriva primarului comunei Râciu. ICCJ a stabilit că a colaborat cu Securitatea (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Prefectura Mureş, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a constatat că Ioan Vasu a avut calitatea de colaborator al Securităţii.

"Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş împotriva primarului comunei Râciu, Ioan Vasu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Prefectul a arătat că, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2014, s-a constatat că Ioan Vasu a avut calitatea de colaborator al Securităţii. În declaraţia pe proprie răspundere depusă înaintea alegerilor locale din 2012, Ioan Vasu a arătat că nu a fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia”, se arată în comunicat.

Prefectul de Mureş a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş să facă cercetări cu privire la aspectele semnalate, anexând, în probaţiune, în copie, corespondenţa purtată cu reprezentanţii Primăriei comunei Râciu, declaraţia pe propria răspundere dată de Ioan Vasu în 2012 şi extrase de pe portalul instanţelor de judecată - o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti şi o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Reprezentanţii Prefecturii Mureş au subliniat că, potrivit Codului Penal, fapta lui Vasu se pedepseşte ”cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă”.

Ioan Vasu este primar al comunei Râciu din anul 1996, fiind reales în anul 2012, când a candidat pe listele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici