Plenul reunit al Parlamentului a adoptat pe articole bugetul pe 2018 pentru 19 ordonatori de credite

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat miercuri pe articole, în forma aprobată de comisiile de specialitate, bugetele pe anul 2018 pentru 19 instituţii, printre care Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Muncii.

392 afișări
Imaginea articolului Plenul reunit al Parlamentului a adoptat pe articole bugetul pe 2018 pentru 19 ordonatori de credite

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat pe articole bugetul pe 2018 pentru 19 ordonatori de credite

De asemenea, au fost adoptate pe articole bugetele pentru anul 2018 pentru: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii.

Parlamentarii au mai votat pe articole bugetele pe anul 2018 pentru Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerul Public, Agenţia Naţională de Integritate, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

La bugetul Ministerului Sănătăţii au fost admise un amendament care se referă la alocarea sumei de 1.200.000 de lei pentru reabilitarea Palatului Copiilor din Iaşi, precum şi a sumei de 400.000 de lei pentru un centru de formare pe strada Octav Botez din Iaşi. Amendamentele au fost susţinute de către preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, social-democrata Camelia Gavrilă.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a venit la microfon şi a precizat că programul de ambulanţe care vizează dotarea cu ambulanţe pentru serviciile judeţene de ambulanţă este la Ministerul Afacerilor Interne.

”Într-adevăr, în programul de guvernare avem prevăzute 3.000 de ambulanţe - o ambulanţă pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, ambulanţe care să asigure accesul pacienţilor la unităţile sanitare mai rapid. Am avut o discuţie cu colegii de la PMP şi vreau să spun public că Ministerul Sănătăţii are în pregătire în momentul de faţă achiziţia unui număr de 100 de ambulanţe - este vorba de un program pilot finanţat din Banca Mondială şi vreau să-i asigur pe colegii de la PMP că aceste ambulanţe vor ajunge şi în comunităţile dumneavoastră. Pe de altă parte, pentru că au fost foarte multe amendamente in ceea ce priveşte dotarea cu echipamente a spitatelor din România - în anul trecut am promis şi vreau să vă spun că am şi finalizat procedura de achiziţie şi urmează să semnăm contractele pentru dotarea tuturor spitalelor judeţene din România cu CT-uri şi RMN-uri acolo unde nu au. La acest sfârşit de an vom semna contractul”, a spus ministrul Sănătăîii.

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan l-a felicitat pe Bodog pentru prezenţa la dezbaterile pe buget.

Dezbaterile pe buget continuă şi joi, iar vineri urmează să se dea votul final pe acest document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici