Plumb: Guvernarea va continua în actuala formulă, coaliţia este funcţională. Sunt în contact cu Ponta

Guvernarea va continua în actuala formulă deoarece PSD este un partid puternic iar guvernarea este stabilă şi coaliţia funcţională, a afirmat preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, la şedinţa Biroului Permanent al partidului, arătând că este în permament contact cu liderul PSD, premierul Ponta.

536 afișări
Imaginea articolului Plumb: Guvernarea va continua în actuala formulă, coaliţia este funcţională. Sunt în contact cu Ponta

Plumb: Guvernarea va continua în actuala formulă, coaliţia este funcţională. Sunt în contact cu Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Plumb a condus, luni, în lipsa preşedintelui PSD, Victor Ponta, şedinţa Biroului Permanent, la care a participat şi liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea.

Rovana Plumb a ţinut, de la bun început, să salute "prezenţa domnului general, premier interimar şi preşedinte UNPR" şi să sublinieze că guvernarea va continua în actuala formulă, coaliţia politică care susţine Guvernul fiind funcţională.

"Partidul Social Democrat este un partid unit, un partid solid, este un partid stabil. De asmenea, guvernarea va continua, este o guvernare stabilă. Am făcut lucruri bune pentru tot ceea ce înseamnă români şi România. Coaliţia este funcţională", a spus Plumb.

Ea a adăugat că activitatea parlamentară continuă în mod normal.

Plumb a precizat totodată că este în legătură permnanetă cu Victor Ponta, aflat în Turcia, unde a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi.

Liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, a venit la sediul PSD pentru a participa la şedinţa Biroului Permanent în care PSD urmează să adopte o decizie politică în cazul votului pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

În declaraţii anterioare, atât liderul PSD, premierul Victor Ponta, cât şi preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, au anunţat că parlamentarii social-democraţi vor vota împotrivă sau nu vor participa la vot, acuzând, printre altele, faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a consultat PSD înaintea nominalizării.

În schimb, Oprea a precizat că UNPR va vota în favoarea acestei nominalizări.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului sunt convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de preşedintele Iohannis, la conducerea SIE, în condiţiile în care reprezentanţii PSD şi cei ai ALDE se opun numirii acestuia, iar UNPR, PNL şi UDMR o susţin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici