Plumb: Noul PNL îşi reneagă propriul vot dat în Parlament

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, îi acuză pe membrii "noului PNL" că îşi reneagă propriul vot dat în Parlament, că nu mai recunosc că au participat la toate consultările şi dezbaterile din comisii, au contribuit cu măsuri cuprinse în noul Cod Fiscal şi nici că au votat în favoarea lui.

70 afișări
Imaginea articolului Plumb: Noul PNL îşi reneagă propriul vot dat în Parlament

Plumb: Noul PNL îşi reneagă propriul vot dat în Parlament (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Cât de mult mai poate fi prelungită batjocura penelisto-pedelistă la adresa românilor?" a spus Plumb, duminică, într-o conferinţă de presă. "Ceea ce se întâmplă în ultimele 96 de ore nu este numai revoltător, dar este profund condamnabil. Atitudinea partidului condus de Alina Gorghiu înţesat cu cei care au distrus România şi au umilit pe români faţă de codurile fiscale nu face altceva decât să rişte un moment favorabil important economic şi social al României, cel mai imortant din cei 11 ani", a susţinut ea.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că, "exact" în perioada în care Cabinetul Ponta, împreună cu coaliţia parlamentară majoritară care îl susţine, pregăteşte actele normative care cuprind măsurile prin care se "aduc către români" beneficiile creşterii economice, "şi-au adus aminte cei din noul PNL cum au batjocorit 20 de milioane de români prin creşterea sufocantă a taxelor şi atunci au decis să le spună românilor că nu merită să beneficieze de reducerile fiscale care sunt cuprinse în coduri, să le spună românilor că nu merită să plătească taxe mai mici, că nu merită să aibă facturi reduse şi preţuri mai mici în magazine, să le spună românilor că nu le trebuie o reducere cu 5 la sută a TVA".

Plumb a opinat că "suntem în faţa unei uriaşe farse politice".

Rovana Plumb a prezentat la conferinţa de presă o listă cu toţi parlamentarii PNL care au votat pentru adoptarea codurilor fiscale.

"85 din cei 86 parlamentari PNL prezenţi în Parlament la adoptarea codurilor fiscale au votat pentru", a precizat preşedintele interimar al PSD, amintind totodată că Alina Gorghiu nu a fost prezentă la vot, "dar a declarat foarte clar înainte de votatea codurilor fiscale că PNL va vota pentru codurile fiscale".

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că decizia preşedintelui Iohannis de a cere reexaminarea Codului Fiscal este legitimă, precizând că PNL a atenţionat că, în condiţii de neperformanţă economică, actul normativ ar putea face mai mult rău decât bine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici