PMP cere suplimentarea locurilor în consiliile de administraţie ale SRR şi SRTv

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a iniţiat un proiect de lege prin care propune suplimentarea locurilor în consiliile de administraţie ale posturilor publice de radio şi televiziune de la 8 la 10 pentru fiecare din ele, ”pentru respectarea configuraţiei politice actuale” a Parlamentului.

365 afișări
Imaginea articolului PMP cere suplimentarea locurilor în consiliile de administraţie ale SRR şi SRTv

PMP cere suplimentarea locurilor în consiliile de administraţie ale SRR şi SRTv

Proiectul constă într-un alineat suplimentar al articolului 19 al Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv, care prevede consilii de administraţie alcătuite din 10 membri în loc de opt.

”Creşterea numărului de propuneri de la 8 la 10 locuri pentru membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune, înaintate de către grupurile parlamentare, are drept scop respectarea configuraţiei politice actuale a celor două Camere ale Parlamentului în vederea asigurării participării la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

PMP a mai reclamat nerespectarea algoritmului parlamentar, ultima dată la începutul acestei sesiuni parlamentare. Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a acuzat, pe 1 septembrie, faptul că sesiunea parlamentară a debutat cu „epurări” la Camera Deputaţilor, el arătând că a fost informat de către PSD că PMP nu va mai avea reprezentanţi în conducerea acestui for, în condiţiile în care formaţiunea are mai mulţi parlamentari decât grupul parlamentar al ALDE.

Iniţiativa legislativă a lui Tomac a fost depusă cu două zile înainte ca Parlamentul să o înlocuiască pe Irina Radu de la conducerea TVR cu Doina Gradea, fără ca partidele parlamentare să facă propunerile pentru Consiliul de Administraţie al televiziunii publice, acesta urmând să fie desemnat în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici