PMP îi cere premierului Mihai Tudose să demită conducerea Ministerului Sănătăţii

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat sâmbătă că îi cere premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătăţii Florian Bodog, dar şi pe secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii pentru întârzierea adoptării unui act normativ privind problema vaccinării.

339 afișări
Imaginea articolului PMP îi cere premierului Mihai Tudose să demită conducerea Ministerului Sănătăţii

PMP îi cere premierului Mihai Tudose să demită conducerea Ministerului Sănătăţii

Tomac a afirmat că proiectul este întârziat din lipsa unor avize pe care Ministerul Sănătăţii nu a reuşit să le obţină până la şedinţa de guvern de vineri.

"Am deci să cerem prim-ministrului să demită toată conducerea Ministerului Sănătăţii. Să-l demită pe ministrul Sănătăţii şi toţi secretarii de stat pentru că aceşti oameni nu au inimă. (...) Ieri guvernul ne-a anunţat că amână legea privind vaccinurile pentru că Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să obţină avizele. Pentru tot felul de ordonanţe ce ţin de clientela politică a PSD, avizele se obţin în două ore, pentru o lege prin care trebuie să rezolvăm o problemă care macină societatea, Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să obţină avizele din februarie până în august", a declarat preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.

PMP îi mai cere premierului Mihai Tudose să înfiinţeze o celulă de criză la nivelul Executivului pentru a combate epidemia, din care să facă parte specialişti în domeniu. Tomac a mai spus că situaţia este una "de o gravitate rară, pentru că numărul de cazuri de rujeolă cresc cu cel puţin o sută în fiecare săptămână".

"Această sistuaţie este una de o gravitate rară, pentru că tot în raportul prezentat pe 26 iulie, aflăm că în luna martie am avut patru mii de cazuri de copii bolnavi de rujeolă, iar la ora actuală sunt aproape 8.500. (...) În fiecare săptămână apar cel puţin încă o sută de noi cazuri de copii care se îmbolnăvesc. Această epidemie nu ştie nici de concedii, nici de vară, nici de iarnă. Este o criză reală, pe care Guvernul trebuie să o trateze cu maximă responsabilitate", a mai spus Tomac.

De asemenea, PMP cere Parchetului General să se sesizeze şi să verifice modul în care Ministerul Sănătăţii a gestionat problema vaccinării la nivel naţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici